Lazar Samardžić Foto:EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Nije moglo bolje.

Lazar Samardžić, mladi fudbaler kog mnogi vide kao jednog od najtalentovanijih na svetu, reprezentativnu karijeru gradiće u dresu Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

Više meseci trajala je saga oko toga za koju će se Samardžić reprezentaciju opredeliti. Momak rođen u Berlinu u februaru 2002. godine u karijeri je igrao za nekolicinu manjih timova pre nego što je 2009. zadužio opremu berlinske Herte kao sedmogodišnji dečak, i u timu iz Berlina prošao sve kategorije do debija u prvom timu ovog kluba.

Nakon samo tri utakmice Hertu je zamenio dresom Lajpciga, da bi pred početak sezone 2021/2022 otišao put Italije i postao fudbaler Udinezea.

Za to vreme trajala je nedoumica za koga će igrati, s obzirom na to da je rođen u Nemačkoj, igrao je za mlađe selekcije reprezentacije Berlina, potom Nemačke, ali je postojala mogućnost da, zbog činjenice da mu je otac Srbin iz Živinica u Bosni i Hercegovini, zaigra za „orlove“ ili Bosnu.

Srećom, Samardžić je odabrao da obuče dres selekcije na čijoj klupi sedi Dragan Stojković.

„Lazar Samardžić, mladi i talentovani as Udinezea, prihvatio je poziv Dragana Stojkovića i već od marta biće na raspolaganju selektoru Srbije. 🙌🏻

Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod – Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije!“, navedeno je na zvaničnom nalogu Fudbalskog saveza Srbije.

BONUS VIDEO Navijači Srbije već luduju: Pevali Mitroviću, on se pojavio na prozoru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar