Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Uprava Reala će, usled pandemije koronavirusa i drastičnog pada prihoda, biti najverovatnije prisiljena da zatraži od igrača da im smanje plate u narednoj sezoni.

Kako prenosi „Marka“, očekuje se da navijača na tribinama u Španiji neće biti do kraja 2020. godine, a to praktično znači da bi klubovi mogli da ostanu bez trećine budžeta za narednu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Jednostavno, nedostatak prihoda od ulaznica je gotovo nemoguće nadoknaditi i otuda će uprave mnogih klubova, ne samo Realova, biti prinuđene na drastične mere.

Real je već za sezonu 2019/20 smanjio plate igrača za deset odsto i nema izgleda da se to izbegne i u narednoj sezoni, osim ako se publika ne vrati na stadione.

U klubu su izračunali da ih prodaja pojedinih igrača neće spasti. Otuda su igrači informisani o planovima uprave za narednu sezoni, tačnije o tome da će i dalje morati da prihvate umanjenje plate.

Igrači su svesni situacije i ne zameraju upravi zbog toga, kapiten Serhio Ramos i predsednik Florentino Peres su u odličnim odnosima i nema sumnje da će fudbaleri nastaviti da podržavaju klub odričući se jednog dela zarade.

Real iznad svega planira da ovog leta uštedi oko 200 miliona evra, ali sve će zavisiti od toga da li će se publika u skorije vreme vratiti na tribine.

Takođe, veruje se da će jedan od prioriteta biti rešenje situacije oko Gareta Bejla.

Iako je nedavno agent Velšanina poručio da će ostati na „Santjago Bernabeu“, to ne mora da znači da će tako i biti, posebno ako se ima u vidu da Bejl ima platu na nedeljnom nivou od 713.000 evra.

Svakako će ponovo razmotriti ponude iz Kine koje su već imali, jer bi se njegovom prodajom značajno oslobodio platni budžet.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar