Foto: EPA-EFE/Richard Heathcote

Žoze Murinjo, menadžer fudbalera Totenhema, kaže da sjajan skor Liverpula u Premijer ligi na "Enfildu" teško da će u skorije vreme biti ponovljen.

Novi šampion Engleske je u 19 utakmica na svom stadionu ostvario 18 pobeda i jedan remi, osvojivši 55 od mogućih 57 bodova.

PROČITAJTE JOŠ:

To je zaista rezultat vredan divljenja i svakako veliki razlog što je tim Jirgena Klopa uspeo da osvoji titulu.

Žoze Murinjo kaže da ima želju da i njegov Totenhem od svog novog stadiona napravi teško osvojivu tvrđavu, ali je svestan da će tako nešto biti gotovo neostvarivo u tom kapacitetu.

„Premijer liga ide u tom smeru da rekordi nepobedivosti su sve teže i teže ostvarivi, pre svega zbog snage i jačine timova. Biti jak kod kuće i do kraja svake sezone doći da značajnim brojem bodova osvojenim kod kue je jako bitno. Naši poslednji rezultati kod kuće, ostvareni bez prisustva publike su bitni, ali svakako da želimo da nam se ljudi vrate na tribine. Potrebni su nam. Mogu da zamislim kako bi izgledalo kada smo pobedili Arsenal sa 2:1, da je tu bilo publike“, rekao je Murinjo za „Skaj sports“.

On ističe da je publika jako značajan faktor da bi se od stadiona napravila neosvojiva tvrđava.

„Bez navijača možete da stvorite neku vrstu tvrđave, ali zasnovanu na taktičkoj strani igre. Ipak, sa njima, možete to da uradite mnogo snažnije jer tome dodajeteb i tu emotivnu stranu fudbala koju samo vaši navijači mogu da vam daju“, zaključio je portugalski stručnjak.

Totenhem se bori za mesto koje vodi u Ligu Evrope a u poslednjem kolu od 17 časova gostuje Kristal Palasu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar