Kutonjo
Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Felipe Kutinjo jedan je od igrača koji uoči predstojećeg prelaznog roka privlači posebnu pažnju, a u trku za Brazilca uključio se još jedan premijerligaš.

Fudbaler Barselone na pozajmici u Bajernu, po završetku sezone napustiće Minhen jer lider Bundeslige za njega nije spreman da plati otkupnu klauzulu u iznosu od 80 miliona evra.

Povratak Kutinja na „Kamp Nou“ ipak mogao bi da bude samo usputna stanica jer Barselona nema nameru da zadrži odličnog ofanzivca u svojim redovima.

PROČITAJTE JOŠ

Prethodnih nedelja kao najozbiljniji interesent za usluge lucidnog Brazilca spominjao se Čelsi, govorilo se i o interesovanju Totenhema, a u trku je odlučio da se uključi i Njukasl čije nove, bogate gazde, njegovim angažmanom žele da počnu stvaranje moćnog tima.

Kutinjo je samo jedan u nizu igrača na spisku želja vlasnika „svraka“, među kojima je i defanzivac Napolija Kulibali, a Njukasl je za ofanzivca spreman da izdvoji oko 70 miliona funti.

Osim što u ofanzivi ima pregršt opcija, razlog više da Barselona ne zadrži Brazilca je klauzula iz ugovora sa Liverpulom prema kojoj je katalonski tim u obavezi da isplati „redsima“ dodatnih 20 miliona evra ukoliko Kutinjo odigra 100 utakmica u dresu španskog kluba što bi se vrlo izvesno dogodilo u narednoj sezoni ukoliko ostane jer mu do trocifrenog broja nastupa nedostaje još 24 utakmice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram