Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Fudbaler Barselone Felipe Kutinjo mogao bi u narednoj sezoni da zaigra u Premijer ligi pošto je za njegove usluge zainteresovan Čelsi.

Dugo je figurirala opcija da bi Brazilac, koji je ranije igrao za ekipu Liverpula, mogao da se preseli u redove prvaka Nemačke, ali čini se da od toga neće biti ništa.

S obzirom na postojeću finansijsku krizu, uslovljenu prekidom sezone i pandemijom koronavirusa, Bajern nije spreman da otkupi Kutinja, koji za klub sa „Alijanc arene“ igra na pozajmicu.

U klubu smatraju da je ranije dogovorenih 120 miliona evra, kako bi aktivirali otkupnu klauzulu, previše, i otuda se otvara mogućnost da Kutinjo pojača neki drugi klub.

Za njega se raspitivalo nekoliko klubova iz Premijer lige, u pitanju su Totenhem, Lester i Mančester junajted, ali čini se da najveće šanse ima Čelsi koji je povukao prvi potez.

Klub sa „Stamford bridža“ je u veoma dobrim odnosima sa agentom igrača, Kijom Jurabčijanom, tako da su iskoristili protekle dane da ga kontaktiraju i provere kakve su šanse da ga angažuju.

Šansa Čelsija je i to što bi Barselona bila spremna da ga proda po znatno manjoj ceni, svesna da je kriza na transfer tržištu, pa bi Brazilac mogao da ode u London i za 60 miliona evra.

Menadžer Čelsija Frenk Lampard je poklonik igre Kutinja, a kako klub ima novca, posle zabrane trgovanja u dva prelazna roka, sva je prilika da bi ovaj transfer mogao da se realizuje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram