Kralj Čarls i Milorad Vučelić Foto:ISABEL INFANTES / AFP / Profimedia/Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Sedim u Dohi, gledam trening reprezentacije, čitam vesti iz Srbije i divim se Nenadu Bjekoviću. Kakav gospodin, da mi je neko pričao da bi on jednim potezom mogao da spreči rat u Srbiji ne bih mu verovao. Osim da to ne kaže lično predsednik države. A, predsednik države nam je upravo to rekao.

Zikica Babović Foto: Nova.rs

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

„Sećate se svađe oko fudbalskog saveza, samo što rat u državi nismo imali, jer jedni i drugi nisu hteli da popuste. Popustio je Nenad Bjeković jer je pokazao da je ozbiljan čovek“, rekao je predsednik Aleksandar Vučić gostujući na TV „Prva“.

Zatim je dodao:

„Da nije bilo razumnog ponašanja Nenada Bjekovića, što će mi zameriti svi Zvezdini navijači, da nije pokazao kakav je gospodin i kakva je situacija u državi, iako ga nisam pozvao telefonom, onda da vam kažem, imali bismo haos u zemlji“.

PROČITAJTE JOŠ

Reče predsednik više zabrinut da li će mu i šta ćemu zameriti navijači Crvene zvezde nego da li je normalno da u zemlji izbije rat zbog izbora u FSS. Umesto da kaže da se tako nešto u ozbiljnoj zemlji ne bi dogodilo ni da vođa navijača Partizana, ko god da je, lično postane predsednik FSS ako ga izaberu fudbalski organi. Jer država je tu da brine o redu, o miru, da se izbori sa huliganima a ne da im podilazi.

I onda se priča razvija tako što predsedniku smeta skandiranje navijača Partizana, a upravu kluba naziva licemernom. S tim zaključkom se slažemo.

Na pitanje da li je očekivao da se neko iz fudbalskog i košarkaškog kluba Partizan ogradi od navijača, Vučić je istakao da ne očekuje ništa i da već godinam traje licemerje i spinovanje i Partizana i Zvezde.

„I kada bi izdali neko saopštenje, bolje da ga ne izdaju. Sve vreme rade pokvarenu stvar, svi oni zajedno. Kada Zvezda pobedi u fudbalu u Surdulici iz nepostojećeg faula, ne penala, sudije kradu za Zvezdu. a zato nedelju pre toga kada imate čistu krađu u Topoli u korist Partizana, tišina. Čak i u medijima u kojima su dominantni, ni reči o tome. I obrnuto. Crvenu zvezdu da pitate, da pitate Terzića, je l’ ste videli krađu u Topoli, pokazaće vam je 500 puta. A neće da vam pokažu krađu u Surdulici. Jedni i drugi će u svakom trenutku da vam objasne da je država za sve kriva“.

Obesmišljeni srpski fudbal dobio je tako iz Partizana antipode – junaka Nenada Bjekovića i licemera Milorada Vučelića, predsednik Fudbalskog kluba.

Vrlo je zanimljivo da predsednik očekuje reakciju Vučelića i zaštiti ga od „grobara“, kada čovek koji vodi Partizan ne štiti ni sopstveni klub. Prvo od sebe.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Partizan pet godina zaredom ne osvaja titulu, pokriva se nekim trofejem Kupa, nekim utakmicama u Evropi, a evo i šestu godinu kasni već na polusezoni ogromnih deset bodova i sva je prilika da će i na kraju ovog šampionata gledati u leđa večitom rivalu. Klub duguje samo državi na ime poreza 11,5 miliona evra, a o pogubnoj poslovnoj i transfer politici bolje i ne trošiti reči. I sada neko od takvog predsednika očekuje kobajagi da ga zaštiti od nekoga, tačnije navijača.

Najbolju definiciju rada i načina razmišljanja Milorada Vučelića dao je profesor Vladimir Vuletić, koji je imao priliku da sarađuje sa „junakom doba zlog i dežurnim istomišljenikom“.

„Je l’ znate šta je hteo Milorad Vučelić i šta on zapravo hoće? On hoće da via fakti vlada i naredne 33 godine, ali bez skupštine. Bez ikoga, jednostavno da se to via fakti stanje produžava besomučno. Znate, on ima isto godina koliko ima i kralj Čarls. Pazite, kralj Čarls je čekao da mu majka umre da bi u 75. godini života postao kralj. Milorad Vučelić u 75. godini života ne želi da odstupi jer jednostavno on smatra, kao što je rekao, da će njega samo nogama napred neko moći da izbaci iz Partizana. E, ja smatram da ako iole postoji pravna država, ako postoji naznaka pravne države, on više nije predsednik. Danas je to čovek koji je, ne prezajući ni od čega, zajedno sa svojim bahatim, oholim i ničim zavređenim i zaslužnim direktorom, koji je jedino poznat po tome što umesto gol kaže go, kao što znamo, i što svome kumu za svadbu poklanja procente od prodaje igrača, spreman da žrtvuje sve. I Partizan, i fudbal, i sve ostale sportove, samo da bi se održao na vlasti“, rekao je Vuletić.

U Srbiji je sada, hvala bogu, mir. Bjeković nije predsednik Fudbalskog saveza, a Milorad Vučelić i dalje jeste Partizana. Vin-vin situacija. Ako se razumemo.

BONUS VIDEO Vuletić: Vazura je kumu za svadbu poklonio procenat od transfera igrača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar