Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Srpski reprezentativac Filip Kostić oduševljen je povratkom Luke Jovića u Ajntraht i ističe da se radi o najboljem napadaču sa kojim je imao priliku da igra.

Jović se posle neuspešne epizode u Realu iz Madrida vratio u Ajntraht gde je igrao od 2017. do 2019. godine.

Postigao je tri gola na prva tri nastupa u dresu popularnih „orlova“ od dolaska u januaru, pa se čini kao da nije ni odlazio.

„Naravno da sam srećan što se Luka vratio“, rekao je Kostić za nemačke medije i otkrio da je sa Jovićem često bio u kontaktu i dok je nekadašnji napadač Crvene zvezde bio u Madridu.

PROČITAJTE JOŠ

„Puno smo razgovarali telefonom nakon naših utakmica i svaki put bih primetio da mu je Ajntraht i dalje u srcu“, rekao je Kostić.

Srpski tandem iz Frankfurta odlično se razume i na terenu što bi trebalo da unapredi igru ekipe.

„Rekao bih da imamo slepo razumevanje, ponekad ne morate puno da pričate. Znam kako se Luka kreće i gde mu trebaju lopte. On je vrhunski napadač, jedan od najbojih sa kojima sam ikada igrao. Opasan je u šesnaestercu, ima sjajan tajming i odličan finiš“.

Kostić je pohvalio i dosadašnji učinak portugalskog napadača Andrea Silve koji je u tekućoj sezoni upisao 14 golova na 17 odigranih utakmica.

Nemački mediji otkrili su da se povratak iz Madrida u Frankfurt dogodio na lični zahtev Luke Jovića.

„Nisam imao sreće u Madridu, takođe i sa povredama, a i na privatnom planu stvari nisu išle glatko. Srećan sam što sam ovde, imam odličnu poziciju, uključujući i trenera“, poručio je Jović.

Ajntraht je upisao pet pobeda na poslednjih šest mečeva u Bundesligi, a Kostića i Jovića nove obeveze očekuju već u subotu popodne kada na Majnu stiže berlinska Herta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar