FK Čukarički, FK Kolubara
FK Čukarički, FK Kolubara; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Sud za sportsku arbitražu je preinačio odluku FSS na oduzimanje šest umesto devet bodova, potvrđeno je za Nova.rs. I šta to sada znači za Superligu Srbije? Čeka nas jedan od tri scenarija.

Kolubara je kažnjena, ali taman toliko da može da ostane u Superligi.

PROČITAJTE JOŠ

Sud u Lozani je potvrdio oduzimanje bodova Lazarevčanima, ali je sa devet kazna smanjena na šest bodova.

Tako je Kolubara ostala u ligi iako ima isti broj bodova kao Radnik iz Surdulice i Radnički iz Niša.

Sada se čeka oglašavanje FSS koji mora da objasni u kom formatu i kako će se igrati Superliga sledeće sezone. Da li će se takmičiti 17 klubova, što bi značilo da u svakom kolu jedan tim nema obaveze ili će da se odluči za neki drugi scenario.

Postoje još dva u igri. Najmanje verovatan je da će biti još jedan klub izbačen iz prvenstva jer je ranije najavljeno da je ideja da se takmičenje smanji na 16 učesnika.

Gledajući tabelu, ispada da bi onda Radnik iz Surdulice morao u niži rang, jer bi po tabeli posle 37. kola bio ispod crte. Ipak, klub sa juga Srbije je svoj baraž sa Grafičarem pošteno dobio i nema nikakve logike naknadno ga slati u Prvu ligu Srbije.

I postoji još jedna mogućnost, a to je da neko od timova bude prekomandovan u Superligu koja bi sada brojala 18 klubova. FSS ima diskreciono pravo da to uradi, a ostaje da se vidi da li će se odlučiti baš za ovakvu odluku. To znači da bi se ponovio scenario iz sezone 2020/2021.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sednica Izvršnog odbora FSS održana je u petak, ali odluke o definitivnom izgledu Superlige Srbije za sledeću sezonu nije bilo, te još uvek nije poznato da li će Superliga naredne sezone brojati 16 ili 17 članova. Ipak, odluka bi trebalo da bude poznata za najviše 48 sati.

To možda ne bi bilo problematično da start lige nije već pomeren sa 22. jula na 29, te da imaju osam dana da sve bude urađeno. To ne menja činjenicu da je sve urađeno prekasno i još jednom je ispaštalo domaće prvenstvo.

Tragedija u čitavoj priči jeste da je ovo drugi put uzastopno da se sistem takmičenja i broj klubova lomi pred početak sezone.

BONUS VIDEO Loptanje širom planete: Gde god nađeš zgodno mesto, stadion sagradi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare