Foto: EPA-EFE/Rafael Marchante

Četvrtfinale Lige šampiona igrano je bez gledalaca u Lisabonu, ali navijači Atalante su se okupili na gradskom trgu u Bergamu i gledali duel svojih ljubimaca sa PSŽ.

Na kraju, Atalanta nije imala snage. Pala je u poslednja tri minuta i tako ostala bez polufinala.

„Veoma smo razočarani, jer smo osećali da smo skoro u polufinalu. To bi bilo izvanredno, ali svejedno je i ovo sjajno. Želimo da poboljšamo sledeću sezonu – verovatno ne u rezultatima, što će biti teško, već kao tim“, rekao je tener Atalante Đan Pjer Gasperini.

PROČITAJTE JOŠ

Zahvalio se navijačima koji su sve vreme bili uz tim.

„Ljudi u Bergamu će ionako slaviti, zbog našeg osećaja pripadnosti, tima koji daje sve što može. To su tražli od nas. Imamo strasti i ideje, ne nužno novca, ali to su bunari bez dna i nastavićemo sa njima da se borimo u budućnosti.“

U završnici je Atalanti ponestalo snage, što je delimično i posledica neigranja Josipa Iličića, koji je dobio dozvolu kluba da se zbog privtnih problema vrati u Sloveniju.

„Nije da nismo bili oštri, ali PSŽ ima igrače koji su toliko aktivni, tako brzo menjaju tempo i Nejmar, i Mbape, ali i drugi to mogu da učine. Igrali smo dobro. Posle Pašalićevog gola možda nismo napadali kao do tada, ali to je zato što smo morali da umesto Iličića ubacimo vezne igrače koji imaju različite karakteristike“, objasnio je Gasperini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar