Foto: EPA-EFE/Sergio Perez
Foto: EPA-EFE/Sergio Perez

Transfer veka na pomolu.

Kilijan Mbape će posle novog fijaska sa PSŽ-om u Ligi šampiona po svemu sudeći karijeru nastaviti u Rela Madridu.

PROČITAJTE JOŠ

Španska Marka navodi da se saga o Mbappeu se uskoro završava. Ako se sve bude kako se očekuje sa obe strane, potpisani zvanični sporazum koji će francuskog fudbalera vezati za Real Madrid desiće se ledeće nedelje.

Posle snažnog, ali beskorisnog pokušaja prošlog leta sa mnogo različitih upečatljivih ponuda Real Madrida za Mbapea koje je predsednik Naser Al-Kelaifi potpuno ignorisao njegov dolazak će konačno postati stvarnost.

Poslednjih dana intenzivirani su pregovori između obe strane i sve ukazuje na sledeći petak kao dan kada će priča dobiti epilog.

Drugi aspekt će biti najava transfera i njegovo ozvaničenje, što se verovatno neće dogoditi dok se ne završi trenutna sezona.

Mbape je i dalje u borbi sa PSŽ-om za titulu u Francuskoj.

Utakmica u Ligi šampiona između dva kluba takođe je bila ključna u tajmingu, jer je kakko navodi „Marka“, Mbape posebno zamolio da ne povuče nijedan potez sve dok se ne završi dvomeč dva kluba. Njegova ideja je bila da spreči da se atmosfera dodatno zakomplikuje.

Mbape je bio pod velikim pritiskom da potpiše novi ugovor sa PSŽ-om, ali želi da ispuni svoj san iz detinjstva, a to je da obuče beli dres.

Mbape će dobiti naknadu za transfer koja će biti između 60 i 80 miliona evra, a njegova plata će biti oko 25 miliona evra po sezoni nakon oporezivanja.

BONUS VIDEO Gol Dušana Tadića iz voleja protiv Kambura

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar