Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Amerikanci nisu mogli da veruju.

Nikola Jokić igra još jednu istorijsku sezonu u kojoj ima veliku šansu da odbrani svoju MVP titulu. Ipak, srpski centar se ne trudi da bude previše u centru pažnje, već samo nastavlja da u svom ležernom stilu posmatra na svu slavu i pažnju koju dobija.

PROČITAJTE JOŠ

Iako, budimo realni ona nije ni približno blizu onome što najbolji igrač lige zaslužuje.

Njegov saigrač Džef Grin je u intervjuu za čuveni američki „Sport Ilustrejted“ pokušao da objasni koliko je zapravo Jokić veliki igrač sa jedne strane i običan lik pored terena sa druge strane.

On je u razgovoru ispričao zanimljivu anegdotu.

#related-news_0

„Igrali smo utakmicu protiv Sakramenta koju smo kasnije analizirali. I u jednom trenutku na snimku vidim sebe kako pokušavam da igram u postu leđima protiv Foksa, kada me u sekundi okružuju trojica. Pokušavao sam da se oslobodim uz osnovnu liniju, ali me je tu čekao igrač. Krenu sam ka sredini i opet me je tu lekao igrač. Nikola Jokić je sve vreme dok smo gledali sedeo iza mene. Samo sam se okrenuo, pogledao ga i rekao – dakle, tako se osećaš svaki dan?“, objasnio je Grin uz smeh sa čim se u gotovo svakom napadu suočava Jokić.

Jokić je postao mašina za uništavanje rivala koje se protivnici plaše jer nemaju rešenja za njega i praktično sam nosi osakaćeni Denver. Zato je još fascinantnije da srpski as nikada nije sanjao da će postati ovakav igrač i da Jokić sam o tome nikada nije pričao, objašnjava Grin.

„Ne, o tome ne možete da sanjate. Čak i kada sam došao ovde nisam razmišljao o tome da igram. Došao sam samo da vežbam i da na neki način budem ‘NBA igrač’, tako da nikad ne sanjam o tome. Nemam ciljeve u svom životu. Samo se prepustim struji“, prisetio se saigrač Jokićevih reči.

To je iznenadilo američkog novinara koji je insistirao na tome da mora da postoji neka motivacija.

„Ne znam. Neke noći samo igrate. Neke noći se takmičite. Neke noći se samo trudite da ne izguvite. Nikada nije jedna stvar koja vas pokreće. Znam da neki momci žele da budu najbolji ili šta već. Ja nemam taj problem. Znam da ima boljih igrača od mene, a biće i boljih od mene u budućnosti.”, prepričava Grin Jokićeve reči.

BONUS VIDEO Jedan je Đoković Novak: Orio se Pionir, navijači Zvezde u transu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar