Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Italijanski trener Karlo Ančeloti osvojio je titulu šampiona Španije sa Real Madridom prošlog vikenda, ali cilj ove sezone još uvek nije ispunjen.

Real će u sredu od 21 sat igrati protiv Mančester sitija u revanš meču polufinala Lige šampiona. Upravo pred taj duel Ančeloti je nagovestio da bi nakon angažmana u Realu mogao da se penzioniše.

PROČITAJTE JOŠ:

„Posle Reala, da, mislim da ću biti spreman za penziju. Ali, ako me Real zadrži deset godina, biću trener još deset godina. Ipak, voleo bih da imam vremena i za unučiće, putovanja sa suprugom. Mnogo je stvari koje uz ovaj posao ne mogu da radim i koje propuštam, a voleo bih da nije tako. Ima mnogo mesta koja želim da posetim, a na kojima nikada nisam bio“, rekao je Anćeloti i dodao:

„Na primer, nikada nisam bio u Australiji. Nikada nisam bio u Riju. Želeo bih da posećujem sestru češće. Ali, nažalost ne možete da imate sve tako da su to stvari koje ću raditi kada jednog dana ne budem trener“.

Ostavlja mogućnost da se oproba i kao selektor, možda već na Mundijalu 2026. godine.

„Mogao bih da se okušam i kao selektor, ali sada je rano za to. Logično, ne za ovo Svetsko prvenstvo, ali za ono 2026. zašto da ne? Ako me pozove Kanada, to bih voleo. Kanada radi veoma dobar posao“.

PROČITAJTE JOŠ:

Što se meča sa Sitijem tiče, kaže da srce i želja nisu dovoljno, te da postoji mnogo drugih faktora koji su potrebni za pobedu.

„Ako si u polufinalu, ili finalu, ili si osvojio Ligu šampiona, nije dovoljno samo srce i želja. Jeste važno, naravno, ali postoji mnogo drugih faktora poput individualnih kvaliteta i posvećenosti timu. Ako želimo da pobedimo, samo srce nije dovoljno kao ni sama podrška naših navijača koju ćemo sigurno imati. Da bi pobedio u Ligi šampiona moraš da imaš sve to. Jedan delić slagalice sam po sebi nije dovoljan. Ne računa se ni istorija. Svaka utakmica ima svoju priču“.

Siti iz prvog meča ima prednost od 4:3, ali s obzirom da pravilo gola u gostima više ne postoji, sve karte su otvorene na „Santjago Bernabeuu“.

„Mančester siti ima prednost i mi znamo da moramo da uradimo više nego pre sedam dana. Biće teško, ali nakon osvajanja titule i na našem terenu mislim da možemo da dođemo do onoga što želimo. Potrebna nam je potpuna koncentracija, moramo da se branimo bolje nego u Mančesteru i da vršimo bolji pritisak. Moramo da budemo bolji na lopti i da dajemo bolje pasove. Nije nam potrebno da se branimo duboko iako će biti delova utakmice gde će to biti jedino moguće. Moraćemo u svemu i svakog minuta da budemo odlični“, zaključio je Anćeloti.

BONUS VIDEO Pogledajte golove Lids – Mančester siti 0:4

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar