Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Bio je teniski gorostas i neugodan rival

Nekadašnji peti teniser sveta Kevin Anderson povukao se iz profesionalnog tenisa u 36. godini.

PROČITAJTE JOŠ:

Anderson se dugo mučio sa povredama, a poslednji meč odigrao je u martu, kada je izgubio od Argentinca Serundola sa 2:1.

Južoafrikanac je na svojim društvenim mrežama ostavio emotivnu poruku kojom se oprostio od tenisa.

„Ne sećam se doba u svom životu kada nisam igrao tenis. Počeo sam ovo putovanje pre trideset godina, kada mi je otac stavio reket u ruke i rekao mi da mogu da budem jedan od najboljih igrača na svetu ako radim naporno“, napisao je Anderson i dodao:

„Otad me je tenis vodio daleko od mojih korena u Johanesburgu i dao mi je ceo svet. Iskusio sam toliko različitih emocija i izazova – ovaj sport može da izazove euforiju, ali i da bude usamljenički. Imao sam uspone i padove, ali ne bih sve to menja ni za šta. Zbog puta koji sam prešao čovek sam kakav sam danas“.

U pismu se zahvalio roditeljima, supruzi Kelsi, bratu, trenerima i sponzorima.

„Tako sam zahvalan na divnim stvarima koje mi dolaze samo zato što sam bio deo ovog sporta. Kao detetu, tata mi je govorio da uspeh nije definisan rezultatima, već trudom i odircanjem koje uložiš na putu da postanep najbolji što možeš biti. Dao sve od sebe“, pisalo je u pismu.

Anderson je nekadašnji peti teniser sveta, a igrao je u dva grend slem finala – na US openu 2017. godine izgubio je od Nadala, a godinu dana kasnije na Vimbldonu od Novaka Đokovića.

Osvojio je sedam ATP titula i zaradio 17,7 miliona dolara.

BONUS VIDEO Neverovatna defanziva i lob Miomira Kecmanovića u najvažnijem trenutku u Madridu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar