Maurisio Poketino; Foto: EPA-EFE/Sergio Perez

Maurisio Poketino je jedan od glavnih krivaca, teško da će ostati u Parizu.

Trener fudbalera Pari Sen Žermena, Maurisio Poketino, rekao je da narednih nekoliko nedelja neće biti lake, posle eliminacije u osmini finala Lige šampiona od Reala. PSŽ je u Madridu, u revanšu osmine finala, izgubio sa 3:1, a u prvoj utakmici na svom terenu pobedio je 1:0.

PROČITAJTE JOŠ

„Prvi gol je potpuno promenio utakmicu. Sat vremena smo bili bolji od Reala. Atmosfera se promenila na stadionu, mi smo posle toga napravili nekoliko grešaka, ne možemo reći da nismo. Najgori osećaj je to što smo bili bolji, ali smo dvomeč izgubili u 10 minuta. Pari Sen Žermen godinama juri Ligu šampiona. Zaista sam razočaran i uznemiren, ali ovakve stvari se dešavaju. Narednih nekoliko nedelja neće biti lake“, rekao je Poketino, preneo je „Skaj“.

Pari Sen Žermen je poveo golom Kilijana Mbapea u 39. minutu, a izjednačio je Karim Benzema u 61. Benzema je zatim sa dva gola doneo pobedu Realu i izrastao u junaka.

Ujedno je sa 309 golova postao treći najbolji strelac u istoriji Reala, iza njega ostao je legendarni Alfredo di Stefano sa jednim manje.

Sportski direktor Pari Sen Žermena, Leonardo, rekao je posle utakmice da će Poketino ostati deo projekta kluba ove sezone.

Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

„Ne bi trebalo sve da odbacimo. Ne bi trebalo da počinjemo od početka posle svakog poraza. Cilj je da osvojimo Ligu šampiona i sve do poluvremena je bilo dobro. Moramo da poboljšamo ovaj tim i dobro završimo sezonu. Poketino je i dalje deo projekta za ovu sezonu. Sada nije vreme misliti o tome“, naveo je Leonardo.

On je dodao da je teško prihvatiti ovakav poraz i da je teško analizirati, a kao ključnu stvar naveo je prekršaj Benzeme na golmanu Đanluiđiju Donarumi, posle kojeg je izjednačen rezultat.

„Tada smo izgubili kontrolu. Moramo da potražimo rešenja. Šteta što je sudijska odluka toliko uticala u takvom trenutku. Trebalo bi da ostanemo mirni. Napravili smo greške, trebalo bi da promenimo neke stvari. Do poluvremena smo bili dobro organizovan tim“, ocenio je Leonardo.

Španski mediji preneli su izveštaj sudije sa utakmice u kome je navedeno da je posle meča u sudijsku svlačionicu ušao vlasnik pariskog kluba Naser Al-Kelaifi, da je vikao i lomio stvari.

Španska „Marka“ navela je da je ceo incident snimio jedan zaposleni u Realu.

BONUS VIDEO Tadić o Van Der Saru, Overmarsu i dometu u Ligi šampiona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar