Roman Abramovič
Foto: EPA-EFE/Michael Steele

Velika priča o pomoći i motivaciji

Čuveni saradnik Romana Abramoviča, iskusni holandski fudbalski stručnjak Pit de Viser (87), otkrio je kako mu je ruski milijarder pomogao.

PROČITAJTE JOŠ

Vlasti Velike Britanije odlučile su da zamrznu imovinu sedam ruskih oligarha, uključujući i Romana Abramoviča, što će uticati na Čelsi.

Velika Britanija je zamrznula imovinu Romana Abramoviča, Igora Sečina, Olega Deripaske i Dmitrija Lebedeva, nakon što su dodati na listu sankcija te zemlje.

Slede napeti dani za klub, a De Visera boli što je Roman ocrnjen u Britaniji.

„Ovo je ozbiljan udarac, jer je on jako važan za klub. Ljudi imaju pogrešnu sliku o njemu. Novac ga ne zanima, ima ga dovoljno. Iako će da se naljuti, moram da kažem da je on jako osećajna osoba. Želi da vam kažem kakav je zaista Roman Abramovič. Svi ga vide kao hladnu osobu i to mi smeta jer on nije takav. Osećam potrebu da stanem u njegovu odbranu. On je čovek sa velikim srcem, a činjenica da sav novac od prodaje kluba želi da donira žrtvama rata u Ukrajini to i pokazuje“, rekao je De Viser.

Holandski stručnjak poznat je kao čuveni skaut, proslavio se skautiranjem Ronalda „Zube“, pomogao je u njegovom transferu u Evropu.

Već dugo je u Čelsiju, još od 2005. i postao je lični savetnik Romana Abramoviča pri transferima.

Odgovoran je za dolazak Arjena Robena, prvi je preporučivao Džona Obija Mikela i Salomina Kalua, mnogo puta je asistirao i Murinju pri odlukama.

Uspostavio je i omladinsku akademiju, po uzoru na PSV.

Ipak, jedna situacija je sve promenila za Holanđanina.

„Imao sam operaciju srca i rak jednjaka. Bio sam praktično mrtav. Nazvao sam Romana i rekao mu da više ne mogu da obavljam funkciju skauta u klubu. Nikada neću zaboraviti šta mi je rekao na to. ‘Pite, potpisaćeš ugovor na 10 ili 20 godina’. Blizu si smrti, a neko ti nudi takav ugovor. Kad čuješ tako nešto, dobiješ snagu. Za vreme oporavka dao mi je svoj brod i hotel. Mogu slobodno da kažem da mi je spasao život“, rekao je Pit.

BONUS VIDEO Dejan Stanković najavio duel Zvezde u Glazgovu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar