Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Senegalski fudbaler Sadio Mane postao je heroj nacije, pošto je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Afričkog kupa nacija.

Mane je postigao odlučujući gol u finalu u penal seriji protiv Egipta, a tokom turnira imao je učinak od tri gola i dve asistencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo zbog toga je zaslužio da jedan stadion u Senegalu ponese njegovo ime.

Kako javlja „The Sun“ gradonačelnik Maneovom rodnog mesta, Abdulae Diop, je izjavio kako je fudbaler odao počast celoj zemlji, uključujući i rodnom mestu.

„Odlučio sam da stadion „Sedhiu“ nazovem po njemu. Time želim da mu prenesem zahvalnost svih sinova i kćeri ovog regiona“, rekao je Diop.

Stadion koji će nositi Maneovo ime je trenutno u izgradnji i trebalo bi da bude otvoren naredne godine.

Krilni napadač Liverpula je ranije tokom karijere donirao novac za bolnice, džamije i mnogobrojne objekte u Senegalu. Nedavno je platio i hitno lečenje dečaku koji je bio povređen u bolnici.

Poznat je i po tome što nije zaokupljen materijalinm stvarima, što je isticao više puta tokom karijere.

Kako je naveo „The Sun“, Mane će uz ostale saigrače iz reprezentacije dobiti 64.000 funti kao i dve parcele, zbog uspeha na Kupu afričkih nacija.

Senegalu je ovo prva titula na ovom takmičenju, a Mane se već vratio u Englesku, gde sa Liverpulom pokušava da sustigne Mančetser siti, koji je na čelu Premijer lige.

BONUS VIDEO Golovi i najbolji potezi sa utakmice Liverpul – Arsenal

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar