Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Dušan Vlahović igra tako da može da bira u koji će klub preći - ostaje samo da i klub izabere najbolju opciju za sebe.

Naš reprezentativac prvi je strelac Serije A sa 12 golova, Ćiro Imobile ima 10, a Vlahović je golovima doveo navijače u šizofrenu situaciju – ogorčeni su što neće da produži ugovor, ali moraju da se raduju njegovim golovima.

Zahvaljujući Vlahoviću, Fjorentina je na šestom mestu koje vodi u Ligu konferencija, ispred je Juventusa i navijačima ostaje da se pomire sa izborom igrača da ode u jači klub kad za to dođe vreme. Neće ostati praznih rukava uprava „viole“, ugovor Vlahoviću traje do 30. juna 2023. godine i ima dovoljno vremena da se izvagaju sve ponude. Sigurno je samo da Fjorentina neće pristati na sumu manju od 70.000.000 evra, a ta cena može samo da poraste u skladu sa Dušanovim partijama u ovoj sezoni.

Već mesecima se spekuliše da li će otići u Englesku ili ostati u Italiji, mnogi su saglasni da bi se odlično snašao i u ostrvskom fudbalu zahvaljujući fizičkim predispozicijama. Visok je 190cm, fizički je potpuno sazreo, 28. januara 2022. proslaviće 22. rođendan i moguće je da će trka za njegov potpis i tada biti u toku.

PROČITAJTE JOŠ

Juventus je jedan od prvih kandidata za transfer, „bjankoneri“ mogu da ispune lične uslove Vlahovića, ali problem može napraviti Fjorentina koja želi da se osveti za odbijanje ugovora i ne želi da pojačava konkurente u Italiji.

U tom slučaju, Vlahoviću bi ostala opcija da ili sačeka istek ugovora u Fjorentini, ili da prihvati neku od ostrvskih ponuda, koje deluju najprimamljivije. Arsenal i Totenhem su posebno zainteresovani, spekulisalo se i o Mančester sitiju i Čelsiju, dok je u Italiji opcija i Milan, u kom bi mogao da nasledi Zlatana Ibrahimovića.

Vlahović samo ne sme da napravi grešku kojoj ceh i dalje plaća Luka Jović, kao senka Karima Benzeme u Realu iz Madrida. Na Dušanu je da napravi sportsko-finansijski model kako bi opravdao odlazak iz Fjorentine klubom u kom će postizati rezultate vredne trofeja, ne samo individualnih priznanja i rekorda.

„Ne znamo kako će se priča oko njega završiti, ali Vlahović je uvek fokusiran na teren. Sada uživamo sa njim i nadam se da će ostati skroman. On je predodređen za velike stvari“, rekao je nedavno Vinčenco Italijano, trener Fjorentine.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Juventus je spremio petogodišnji ugovor koji bi Vlahoviću doneo ukupno 40 miliona evra za pola decenije boravka u Torinu. Ipak, da ne bude baš sve tako jednostavno pobrinula se italijanska „Gazeta delo sport“ koja prenosi da su se predstavnici „viole“ sastali sa Totenhemom, kako bi pregovarali o transferu Vlahovića.

Navodno je sastanak održan u Londonu gde su sa jedne strane bili Barone i Danijele Prade, dok je sa druge bio Fabio Paratiči. Sve to navodi da će još dugo trajati saga, u kojoj se ostrvski epilog ne dopada Draganu Stojkoviću Piksiju.

„Vlahović je fantastičan napadač, veliki profesionalac, mladić sa nogama čvrsto na zemlji. Nikada nisam imao problema sa njim, jer je veoma inteligentan. Kada sam debitovao na klupi Srbije protiv Irske, odmah sam ga uvrstio među startere ostavljajući našeg najboljeg golgetera Mitrovića na klupi. Pobedili smo, a Vlahović je postigao gol. Imam samo jedan savet za Dušana Vlahovića: promeni tim, ali ostani u Italiji. Serija A je najbolje prvenstvo za njegovo dalje napredovanje i razvoj. Biće vremena da se oproba i u drugim ligama“, poruka je Stojkovića, za koju će sluh morati da ima i Fjorentina.

BONUS VIDEO Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram