Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Fudbaleri Juventusa poraženi su 0:1 od Sasuola u meču 30. kola italijanske Serije A.

Srpski internacionalci Dušan Vlahović i Filip Kostić su igrali od starta za „staru damu“, ali su se utopili u sivilo ekipe.

PROČITAJTE JOŠ:

Za Dušana je utoliko teže jer je već neko vreme predmet kritika zato što ne postiže golove u Italiji i taj golgeterski post se nastavlja u Seriji A još od početka februara i meča sa Salernitanom.

Zato nema sumnje da će „paljbe“ biti i sada kada je Juventus blizu takmičenju u Evropi, ali istovremeno sebe udaljava od izlaska u neko od evropskih takmičenja.

Jedini gol za Sasuolo postigao je rezervista Gregoar Defrel u 64. minutu, iako je Juventus više držao loptu i napadao. Torinski crno-beli su samo u prvom poluvremenu promašili šest šuteva i na kraju ih je kaznio čovek koji je posle pauze zamenio Andreu Pinamontija.

On je iz kornera levicom pokupio loptu posle užasne intervencije Nikola Fađolija, koji je kiksnuo i traljavo šutnuo loptu koja je završila na nozi protivnika i nije mu bilo mnogo teško da je iz okreta po zemlji smesti u ugao gola Juventusa za 1:0.

Defrel je tim pogotkom posle Mišela Platinija (68), Sirila Teroa (66) i Davida Trezegea (123) postao tek četvrti Francuz sa bar 50 golova u Seriji A.

Do tog dostignuća je mogao i nešto ranije, pošto mu je u 56. minutu Matija Perin odbranio udarac glavom.

Federiku Gatiju je pokušaj glavom odbranio golman Sasuola i time je dvadesetak minuta pred kraj sačuvao bodove svom timu.

Sasuolo ih sada ima 40 na desetom mestu Serije A, bar dok Udineze ne završi svoj meč sa Romom, dok je Juventus sedmi sa 44 boda.


Serija A, 30. kolo:

Leče – Sampdorija 1:1 (1:0)

(Kesaj 31 – Hese 75)

Torino – Salernitana 1:1 (0:1)

(Sanabrija 57 – Vilena 9)

Sasuolo – Juventus 1:0 (0:0)

(Defrel 64)

20.45 Roma – Udineze

Subota:

Bolonja – Milan 1:1 (1:1)

(Sansone 1 – Pobega 40)

Napoli – Verona 0:0

Inter – Monca 0:1 (0:0)

(Kaldirola 78)

Petak:

Kremoneze – Empoli 1:0 (1:0)

(Desers 4)

Specija – Lacio 0:3 (0:1)

(Imobile 36 p, Felipe Anderson 52, Markos Antonio 89)

Ponedeljak:

20.45 Fjorentina – Atalanta


BONUS VIDEO: Izmaštana biografija Petra Puače: Ko je fudbaler koji se lažno predstavlja?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar