Vojvodina Mladenović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pobeda Vojvodine nad Partizanom probudila je domaću fudbalsku javnost. Savo Milošević, povukao se sa mesta šefa stručnog štaba, što je, kako je rekao, već mesec dana razmatrao kao opciju, a novo slavlje Novosađana najavilo je da tim Nenada Lalatovića i ove godine ima kapacitet da se umeša u borbu za trofeje sa večitim rivalima.

Buran meč u kojem je viđeno sijaset fudbalskih minijatura, ali i čarke, konflikti i isključenja, spektakularnim golom ukrasio je Bogdan Mladenović. Lucidni ofanzivac Novosađana u ulozi Lalatovićevog džokera, posle samo 12 minuta na terenu uputio je neodbranjiv udarac sa oko 20 metara i tako najavio preokret Vojvodine, ali i, kako on kaže, svoje „vaskrsnuće“.

PROČITAJTE JOŠ

„Veoma sam srećan zbog pogotka i pobede. Na pravi način sam se vratio i praktično počeo novi fudbalski život. Iako nemam taj običaj, uoči utakmice sam rekao golmanu Simiću da ću dati gol ukoliko budem bar deset minuta proveo na terenu. Bio sam u pravu“, sumirao je utiske Mladenović za Nova.rs posle pobede Vojvodine nad Partizanom i dodao:

„Za igrače sa manjom minutažom prethodno je organizovana prijateljska utakmica. Odigrao sam taj susret, dao sličan gol samo u dalji ugao. Podigao sam samopouzdanje i namsetio nogu“.

Vojvodina Mladenović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vojvodina je u prethodnih dva i po meseca tri puta bila bolja od Partizana, a neposredno nakon poslednjeg poraza, Savo Milošević je stavio tačku na trenersku epizodu u Humskoj.

Pročitajte još: Milošević otišao, Stanojević se vratio u Partizan!

„Zasluženo smo slavili u svakom susretu, međutim nismo Miloševićevi dželati. Igramo na pobedu protiv svakog rivala, a epilog u taboru crno-belih je samo splet okolnosti“.

Neprospavana noć zbog čestitki

Nakon prvenca u dresu Vojvodine Mladenoviću je stiglo pregršt poruka.

„Dobio sam neverovatan broj čestitki i veoma sam zahvalan svima na tome. Pola noći sam proveo odgovarajući. Srećom, trener nas je nagradio slobodnim danom više pa sam stigao i da odmorim“, kroz osmeh je istakao napadač.

Prelep pogodak u derbiju 6. kola Superlige ostaće u posebnom sećanju Mladenoviću, uz specifičnu posvetu.

„Gol posvećujem povratku na pravi kolosek. Prebrođenom sivilu u prethodnom periodu“, rekao je vispreni fudbaler i inicirao priču koja je počela avgusta 2019. godine, a po kojoj bi mogao da se napiše svetski bestseler:

„Tokom prethodnih godinu dana prošao sam neverovatan put, a sve je počelo transferom iz Rada u Žil Visente. Motivisan da ostvarim uspeh stigao sam u Portugaliju. Utisak oduševljenja i euforije pojačao je susret sa Portom na našem terenu. Bio je to prvi duel od mog dolaska na Pirinejsko poluostrvo, pune tribine, vatrena atmosfera… Sve o čemu sanjate kad je odlazak u inostranstvo u pitanju“, prisetio se Mladenović u razgovoru za Nova.rs.

Vojvodina Mladenović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Talentovani Beograđanin je susret sa kasnijim prvakom Portugalije proveo na tribini, a njegovi saigrači potrudili su se da mu pobedom upotpune užitak.

„Sve je krenulo kako sam želeo. Međutim, usled blaže povrede odlučio sam da se prilkom prve pauze, uz odobrenje stručnog štaba, vratim u Beograd kako bih kod lekara u koje imam poverenja proverio zdravstveno stanje. Nisam ni slutio da će mi ta briga doneti još pregršt drugih.“

U Belgiji sve moguće

Vojvodina je dva dana posle susreta sa Partizanom saznala rivala u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Novosadski klub na internacionalnoj premijeri ove sezone biće gost boljem iz susreta Bala Tauna (Vels) i belgijskog Standarda iz Liježa.

„Belgijanci su jak rival, ali imamo ogroman kvalitet i neće im biti lako. Igra se jedan meč pred praznim tribinama i u takvim okolnostima sve je moguće. Idemo da igramo fudbal, prolazila je Voša u svojoj istoriji i veće klubove“.

Pregled u srpskoj prestonici kod doktora Jelića pokazao je da se ne radi o ozbiljnijoj povredi, ipak usledila je neočekivana neprijatnost.

„Ispostavilo se da mi usled propusta klupske administracije nije regulisana radna dozvola i da mi je zabranjen ulazak u Portugaliju. Zbog tehničkih stvari sam se prilično namučio. Problem je nastao na granici sa Mađarskom kad sam se vraćao za Portugaliju. Posle četiri sata provedena u sobici od nekoliko kvadrata u kojoj sam bio smešten sa grupom azilanata vraćen sam nazad u Srbiju“, premotao je film Mladenović i dodao:

„Nije postojalo rešenje. Klubu je trebala ‘desetka’, a meni utakmice. Trenirao sam individualno pod nadzorom Vlade Čebzanovića, a neizvesnost mi je ulivala ogroman pritisak. Tada sam shvatio da na priču sa Žil Visenteom treba da stavim tačku“.

Pročitajte još: Haos na “Karađorđu”: Isključenja, preokret i poraz Partizana

Nakon raskida ugovora sa portugalskim klubom 24-godišnji ofanzivac je dobio poziv Nenada Lalatovića.

„Bio sam Lalatovićeva želja i dok je radio kao strateg Radničkog i Čukaričkog. Znamo se iz reprezentacije i ni sekund se nisam dvoumio. Prihvatio sam poziv što se brzo potvrdilo kao pravi potez, iako sam istovremeno imao ponude Olimpije i Dinama iz Minska“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Potvrda ispravnog izbora stigla je u završnici prvenstva.

„Niz pehova nastavila je blaža povreda posle jednog duela na treningu zbog koje sam propustio završnicu sezone. Bio sam primoran da gledam finale Kupa sa tribina, bilo mi je žao što nisam na terenu, a tokom celog susreta me je drmala euforija. Osvajanjem pehara potvrdili smo kapacitet za velika dela. Imamo fenomenalan tim, sposoban da napravi veliki uspeh, nadam se da ćemo u istom stilu nastaviti i ove sezone. Početak obećava. Srećan sam zbog timskih rezultata, ali i mog povratka. U prethodnih godinu dana sam ojačao, sazreo i stekao dragoceno iskustvo. Vreme je da se to isplati. Verujem da bolje vreme dolazi“, podvukao je Mladenović u razgovoru za Nova.rs.

Zahvalnost porodici i prijateljima

Posle povratka na željeni kolosek posebnu zahvalnost Mladenović je imao za osebe koje su mu kroz težak period pružile bezrezervnu podršku.

„Porodica i najbliži prijatelji bili su uz mene u svakom momentu, i kad je bilo lepo i kad nije. Zajedno smo prolazili sve prepreke i neizmerno sam im zahvalan na podršci bez koje je pitanje da li bih istrajao“, rekao je Mladenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare