Vojvodina Partizan
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Vojvodine savladali su Partizan 3:2 na svom terenu u okviru 6. kola Superlige.

Goleadu u Novom Sadu počeo je Sadik u 40. minutu, ali je posao crno-belih ubrzo otežao Suma crvenim kartonom.

Igrača više iskoristio je tim Nenada Lalatovića da u 51. minutu preko Vukadinovića stigne do izjednačenja, ali je gol prednosti gostima u 69. minutu vratio Šćekić.

U nastavku, Savo Milošević je zaradio crveni karton zbog vrlo burne reakcije na sudijsku odluku, a Vojvodina je napetost u redovima crno-belih iskoristila da potpuno preokrene rezultat golovima Mladenovića i Zukića.

Vojvodina – Partizan 3:2 (0:1)

Stadion: „Karađorđe“.

Sudija: Srđan Jovanović.

Strelci: Vukadinović u 51, Mladenović u 90. i Zukić u 90+2. za Vojvodinu, a Sadik u 40. i Šćekić u 69. minutu za Partizan.

VOJVODINA: Simić – Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak (od 46. Đorđević) – Topić (od 46. Stojković), Drinčić – Bojić (od 77. Mladenović), Čović (od 77. Zukić), Vukadinović – Gemović (od 46. Mrkaić).

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miletić, Vitas, Banjak, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Asano, Suma, Stevanović (od 68. Lutovac) – Sadik.

90+3′ Kraj utakmice!

90+2′ Gol! Zukić – 3:2!

90′ Gol! Mladenović – 2:2!

Evrogol Mladenovića za izjednačenje Vojvodine. Fenomenalno je gađao rezervista Novosađana sa velike udaljenosti. Neodbrenjivi udarac samo je ulepšala parada Popovića.

75′ Milošević isključen

Trener Partizana tokom celog meča je pokazivao znake nervoze koja je kluminirala prilikom jedne sudijske odluke. Ušao je u teren i bacio flašicu vode ka sudiji zbog čega je zaradio crveni karton.

Na putu do svlačionice vikao je: „Neču više da ćutim“, a bes je iskalio i na mikrofonu  koji je stajao uz aut liniju.

73′ Vojvodina ponovo traži penal

Pogodila je lopta Banjaka u ruku pred golom gostiju, ali se Jovanović nije oglasio. Ponovo su zbog toga negodovali Novosađani, ali je igra nastavljena.

72′ Čović ponovo preko gola

Napadač Vojvodine nije dobro zahvatio loptu posle kornera koji je izveo Drinčić pa Popović nije morao da reaguje.

69′ GOL! Šćekić – 1:2!

Zdjelar je izveo slobodan udarac i poslao dugu loptu pred gol domaćina gde je Šćekić glavom poslao neodbranjiv udarac i doneo novo vođstvo crno-belima.

67′ Lutovac na krilu

Prva izmena u Partizanu: Lutovac je u igri umesto Stevanovića.

66′ Asano iz stopostotne šanse u Simića

Japanc je pokazao brzinu i izbio u vrlo dobru šansu, ipak gađao je pravo u golmana Vojvodine. Utisak je da bi bilo bolje da je proigrao usamljenog Stevanovića.

63′ Partizan ne posustaje ni sa igračem manje

Sadik se odlično probio, ali je potom poslao loptu u prazno, isto kao i Asano nekoliko minuta ranije. Partizan i sa igračem manje želi više od boda.

61′ Vojvodina želi preokret

Čović se našao u veoma izglednoj šansi, ali je iz srca šesnaesterca, potpuno usamljen, šutirao preko gola,

51′ GOL! Vukadinović – 1:1!

Gotovo na identičan način kao što je Partizan postigao gol za vođstvo, Vojvodina je stigla do izjednačenja. Popović nije mogao mnogo prilikom udarca Vukadinovića u dalji ugao sa boka.

46′ Početak drugog poluvremena

Trostruka izmena Vojvodine: Gemović, Topić i Devetak ustupili su mesta Mrkaiću, Stojkoviću i Đorđeviću.

45′ Kraj prvog poluvremena

41′ Suma isključen, Milošević besni

Suma
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Koškanje Sume i Drinčića bilo je povod za reakciju sudije Jovanovića. Ofanzivac crno-belih zaradio je direktno isključenje, a kapiten Vojvodine žuti karton. Odluka arbitra isprovocirala je Miloševića koji je burno reagovao, čak i ušao u teren, ali ga je pomoćnik Radovan Ćurčić vratio u prostor predviđen za goste.

40′ GOL! Sadik – 0:1!

Sjajan udarac napadača Partizana iskosa sa leve strane bio je neodbranjiv za golmana Vojvodine, pa su crno-beli u završnici prvog dela igre stigli do vođstva.

33′ Urošević u Simića

Defanzivac Partizana oprobao je udarac sa oko 20 metara, ali je gađao pravo u golmana Vojvodine.

30′ Čović pored gola

Opasno je Vitas startovao u duelu sa Čovićem i zaradio žuti karton. Potom je Drinčić izveo novi prekid i uposlio Čovića koji je gađao pored stative.

28′ Lak posao za Popovića

Prekršaj Banjaka nad Bojićem doneo je priliku za Drinčića koji je šutirao oštro sa velike udaljenosti, ali pravo u Popovića.

26′ Suma u živi zid

Stevanović je fauliran na oko 30 metara od gola. Slobodan udarac izveo je Suma, ali je pogodio živi zid.

20′ Žuti karton za Sadika

Vrlo grubo je napadač Partizana startovao u duelu sa Drinčićem i zaradio žuti karton.

12′ Sadik preko gola

Stevanović je centrirao, a Sadik probao glavom iz peterca. Uprkos dobroj poziciji golgetera crno-belih lopta je otišla preko prečke.

Partizan Vojvodina
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

6′ Simić oprezan

Suma je oprobao udarac, Vralić lopti promenio pravac, ali je Simić bio budan i zaustavio udarac.

5′ Vojvodina traži penal

Vukadinović se našao sam ispred popovića koji je uklizao i otklonio opasnost. Domaći igrači smatrali su da je Vukadinović fauliran i tražili jedanaesterac, ali je sudija Jovanović pokazao da nema prekršaja.

4′ Šansa za Partizan

Partizan je zapretio preko Japanca koji je gađao dalji ugao sa ivice šesnaesterca, ali nije pogodio okvir gola.

1′ Utakmica je počela!

18.17 Milošević: Jedan od najtežih rivala u ligi

Savo Milošević, strateg Partizana, uoči gostovanja u Novom Sadu nije želeo da prognozira ishod, a istakao je da među rivalima nema nepoznanica.

„Nadam se da su se igrači odmorili. Videćemo u kom su stanju posle teške utakmice u četvrtak. Čeka nas jedan od najtežih rivala u našoj ligi. Neće biti puno iznenađenja na terenu jer se vrlo dobro poznajemo“, rekao je Milošević na konferenciji za novinare uoči meča i dodao:

„Probaćemo da iskoristimo tu dobru energiju jer smo pobedili i povoljan je momenat. Svestan sam da će biti teško, ali verujem da možemo da izađemo na kraj sa Vojvodinom“.

18.10 Lalatović: Šanse jednake

Nenad Lalatović, šef stručnog štaba Vojvodine, upozorio je uoči meča da Partizan ima izuzetno kvalitetan tim, te da njegovoj ekipi neće biti lako da ostvari svoj cilj.

“Partizan je veliki klub, koji u svaku utakmicu ulazi sa velikim motivom. Bez obzira na to da li igraju protiv Vojvodine, Zvezde, TSC-a, Čukaričkog ili nekog drugog, oni u svakoj utakmici idu na pobedu, ali isto to važi i za nas, te mislim da nas očekuje kvalitetna utakmica. Igramo protiv jako kvalitetnog protivnika, koji ima sjajan stručni štab i fenomenalne pojedince koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Međutim, niti smo mi bolji od njih, niti su oni bolji od nas. Bez obzira na to što smo domaćini, pošto će se igrati bez navijača, šanse su 50-50. Do tri boda će doći ekipa koja bude imala više strpljenja i bolje uđe u utakmicu, a ja se nadam da ćemo to biti mi. Apsolutno verujem u svoje igrače, koji dobro treniraju i među kojima vlada pobednička atmosfera. No, isto tako je i u Partizanu, koji je pobedio Inđiju 5:0, a pre toga i na teškom gostovanju u Surdulici”, rekao je Lalatović.

18.01 Sastavi

Poznate su startne postave rivala u derbiju 6. kola. Posebnu pažnju prvlače izostanak Natha koji je otputovao u Izrael na reprezentativno okupljanje i povratak Sume.

Vojvodina: Simić, Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak, Topić, Drinčić, Bojić, Čović, Vukadinović, Gemović.

Partizan: Popović, Miletić, Vitas, Banjak, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Asano, Suma, Stevanović, Sadik.

DOBRODOŠLI

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare