Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nemanja Jović, mladi fudbaler Partizana, je eksplodirao ovog proleća i oduševio brojne navijače crno-belih svojim igrama.

Poslednja u nizu njegovih odličnih partija bila je u večitom derbiju kada je u prvom poluvremenu pravio haos u odbrani Crvene zvezde na levom krilu. Podatak koji dobija na težini ako se uzme u obzir da mu je dirketan čuvar bio Milan Gajić, bek koji je svojim igrama zaslužio startno mesto u prvoj utakmici reprezentacije Srbije koju je vodio Dragan Stojković Piksi.

PROČITAJTE JOŠ

Jović je probijao Gajića, išao direktno na štopere pokazujući spsobnost da sa loptom u punom trku menja pravac, a u jeku najveće Partizanove inicijative imao je šansu da posle jednog od prodora postigne pogodak i promeni kompletan tok utakmice.

Zato ni malo ne čudi iznenađe brojnih gledalaca kada su shvatili da je Jović ostao u svlačionici na poluvremenu da bi priliku dobio Lazar Marković. Ni trener Partizana Aleksandar Stanojević posle utakmice nije uspeo da kao objašnjene ponudi više od par fraza.

Ipak, sam Stanojević je bio taj koji mu je dao pravu priliku i ozbiljne minute u prvom timu.

I nije se pokajao.

Jović je za 493 minuta koje je ostvario mahom kao rezervista, uspeo da postigne četiri gola i zabeleži dve asistencije.

Ne samo da je uspeo da dobije mesto u timu i minute u terenu, nego je uspeo da se izbori i sa konkurencijom u vidu Filipa Stevanovića još jednog Partizanovog bisera kojeg je klub prodao Mančester sitiju, a koji se već dokazao igrom i golovima.

Obojica igraju na istoj poziciji levog krila, na kojoj je u poslednje vreme neprikosnoven Lazar Marković. Dodatnu dimenziju njegovoj igri daje podatak da se bolje se služi desnom nogom iako mu je primarna pozicija na levoj strani napada. Neki od fudbalera poput Arjena Robena, napravili su svetske karijere igrajući kao krila na kontra strani u odnosu na nogu kojom se primarno služe, jer im to daje dodatnu dimeziju u igri.

Inače, rođen u Zvorniku u Bosni i Hercegovini, krajem prošle godine je podneo zahtev za državljanstvo Srbije zbog želje da igra za našu reprezentaciju. On je već igrao za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine do 17 godina za koju je upisao sedam nastupa. Debi za nacionalni tim BiH imao je 11. septembra 2018. godine.

Njegov dolazak u Partizan bio je zanimljiv.

„Tata me je vozio na privatne treninge, pa sam svake nedelje putovao u Beograd da igram prijateljske utakmice. Tokom 2013. godine sam imao kamp gde me je zapazio trener mlađih kategorija Partizana i tu je sve krenulo“, ispričao je jednom prilikom Nemanja Jović.

Jedan kamp je bio dovoljan da Partizan vidi njegov talenat, a poslednjih nekoliko meseci vidi to i celokupna srpska javnost.

Partizan definitivno u Nemanji Joviću ima još jedan pravi fudbalski biser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar