Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Fudbaleri Ajaksa poraženi su od Rome u meču četvrtfinala Lige Evrope rezultatom 2:1. Dušan Tadić asistirao, iznudio penal, ali ga nije pretvorio u gol.

PROČITAJTE JOŠ...

Mogli su igrači iz Amsterdama da u revanš odu sa sjajnim rezultatom, ali će umesto toga biti prinuđeni da jure gol zaostatka.

Tadić je nakon devet minuta igre pripretio Romi, ali je njegov pokušaj izblokiran, nakon čega je Džeko pokušao, ali je lopta otišla daleko od gola. Do naredne veće prilike čekalo se do 32. minuta, kada je Entoni pronašao upravo Tadića, a kapiten reprepezentacije Srbije i Ajaksa bio zamalo neprecizan, no iskupio se sedam minuta kasnije.

Nakon lepe lopte Klasena i prodora Tadića po desnom boku uputio je centaršut po zemlji, a Klasen loptu sproveo u mrežu za veliku radost domaćeg sastava.

Dobio je Tadić odličnu priliku da postane apsolutni junak, pošto je u 52. minutu iznudio penal Ibanjeza, ali je veoma loše šutirao, a Pau Lopez je uspeo da bez većih problema „pročita“ njegovu nameru i spreči drugi gol u svojoj mreži.

Pet minuta kasnije Pelegrini je iskoristio lošu reakciju odbrane „kopljanika“ i zatresao mrežu rivala za 1:1. Do kraja meča Tadić je u nekoliko navrata bio u situaciji da ugrozi gol „vučice“, ali nije bilo promene rezultata, pa je ostalo 1:1.

U ostalim utakmicama Viljareal je sa 1:0 savladao Dinamo u Zagrebu, Arsenal je odigrao 1:1 protiv Slavije iz Praga, a Mančester junajted je sa 2:0 savladao Granadu.

Revanš mečevi su na programu 15. aprila.

Liga Evrope, prvi mečevi četvrtfinala

Dinamo Zagreb – Viljareal 0:1  (0:1)

(Moreno 44 penal)

Ajaks – Roma 1:2 (1:0)

(Klasen 39 – Pelegrini 57, Ibanjez 87)

Arsenal – Slavija Prag 1:1 (0:0)

(Pepe 86 – Holeš 90+4)

Granada – Mančester junajted 0:2 (0:1)

(Rašford 31, Bruno Fernandeš 90 penal)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar