Foto: EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Fudbaleri Real Madrida savladali su Real Sosijedada rezultatom 2:0 u meču 16. kola španske Primere, a apsolutni heroj trijumfa bio je Luka Jović.

Nije krenulo kako su Madriđani želeli, pošto je Karim Benzema zbog povrede morao u 16. minutu da napusti utakmicu, a na teren je izašao Jović.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako tokom prvih 45 minuta nije bilo golova, u drugom poluvremenu Jović je „preuzeo primat“ i pokazao da ipak poseduje dovoljno kvaliteta za napad „kraljevskog kluba“.

Prvo je u 47. minutu na veoma lep način asistirao Vinisijusu za 1:0, potom je u izglednoj situaciji veoma loše reagovao i očajno zahvatio loptu, iako je pre toga uspeo sjajno da se izbori za poziciju za šut, ali je u 57. i ta „barijera“ srušena.

Centaršut Tonija Krosa posle kornera i odlično produženu loptu ka drugoj stativi Jović je odlično ispratio i veoma lepim udarcem glavom duplirao vođstvo svog tima.

Moglo je da bude i 3:0 pošto je u završnici meča uspeo da odvuče dvojicu igrača i napravi Vinisijusu dovoljno prostora da se sjuri ka golu, ali je mladi Brazilac veoma loše šutirao, pa je ostalo 2:0.

Ipak, Madriđani su sačuvali dva gola viška, došli do trijumfa kojim su prvom pratiocu, Sevilji, pobegli na osam bodova viška uz meč manje, a Jović je zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

Sa druge strane, Real Sosijedad ima 29 bodova, ali s obzirom na kiks aktuelnog šampiona Atletko Madrida, koji je poražen od Majorke sa 2:1, još uvek se nalaze u odličnoj poziciji da se bore za plasman u Ligu šampiona.

Subota

Sevilja – Viljareal 1:0 (1:0)

(Okampos 16)

Barselona – Betis 0:1 (0:0)

(Huanmi 79)

Atletiko Madrid – Majorka 1:2 (0:0)

(Kunja 68 – Ruso 80, Kubo 90+1)

R. Sosijedad – Real Madrid 0:2 (0:0)

(Vinisijus 47, Jović 57)

Nedelja

14.00 Rajo Valjekano – Espanjol

16.15 Elče – Kadiz

18.30 Levante – Osasuna

21.00 Selta Vigo – Valensija

Ponedeljak

21.00 Hetafe – Atletik Bilbao

Petak

Granada – Alaves 2:1 (1:0)

(Puertas 14, Arijas 86 – Abram 81. autogol)

Standings provided by SofaScore LiveScore


Bonus video: Užas u Dortmundu, fudbaler Borusije bez svesti ležao na terenu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare