Foto: Printscreen X / CBS Sports golazzo

Nemački fudbaler Mats Humels prozvao je srpskog sudiju Srđana Jovanovića zbog toga što je svirao penal za PSV iz Ajndhovena.

PSV je odigrao nerešeno sa Borusijom Dortmund u prvom meču osmine finala Lige šampiona (1:1). Donijel Malen je dao prvi gol za prednost Borusije u 24. minutu, a Luk de Jong je izjednačio s penala u 55. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj penal je skrivio Mats Humels startom nad Malikom Tilmanom, a Srđan Jovanović, srpski arbitar je posle konsultacije sa VAR sobom pokazao ka beloj tački.

De Jong je znao da iskoristi šansu, pa se revanš u Dortmundu (13. mart), čeka bez pobednika prvog meča, što nikako nije prijalo Nemcima.

„Tviter je čekao na ovo. Tviter će da dobije. Kakav smešan penal protiv nas. Ponovo! Ne mogu da verujem da je doneta odluka kao ova ili kao protiv Čelsija i PSŽ-a u vreme kada imamo VAR“, rekao je Humels na društvenoj mreži X.

O ovom penalu raspreda se i priča u Evropi, jer se secira da li je prvi kontakt sa loptom imao upravo Humels, pre nego što je „pokupio“ Tilmana.

Obojica su u nekom trenutku bila u kontaktu sa loptom, ali je prvi do nje stigao Humels, zbog čega sutkinja Kristina Unkel smatra da nije trebalo da bude penala.

Ona navodi da je Jovanović bio u dobroj poziciji, direktno iza i ulevo, pa smatra da nije ni trebalo da VAR odlučuje o ovoj situaciji.

Ne misli da je ovo čista i očita greška, ali i da je odluka bila pogrešna zbog čega će Jovanović svakako biti na udaru nemačke javnosti u dolazećim danima.

BONUS VIDEO: Gol Olimpijakosa za 3:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare