Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Fudbaleri PSV Ajndhovena i Borusije Dortmund odigrali su nerešeno u utorak uveče u prvom meču osmine finala Lige šampiona 1:1.

Meč holandskog i nemačkog tima je rezultatski rešen do 56. minuta, a srpski sudija Srđan Jovanović imao je posla i delio je žute kartone na obe strane.

PROČITAJTE JOŠ:

PSV je tokom meča nešto više imao loptu u nogama, imao je i više udaraca ka golu od Borusije, ali su Nemci ciljali preciznije sa pet udaraca u okvir gola, naspram četiri koliko su imali Holanđani.

„Milioneri“ su poveli golom Donijela Malena u 24. minutu kada ga je pronašao Marsel Zabicer, dok je Niko Šloterbek zbog žutog kartona u dubokoj nadoknadi prvog poluvremenu lišio sebe šanse da igra i u revanšu 13. marta u Dortmundu.

PSV je uspeo da izjednači u ranoj fazi drugog poluvremena kada je konačan rezultat postavio Luk de Jong udarcem sa 11 metara u 56. minutu.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Ako bi se gledalo samo prvo poluvreme kad su ekipe bile relativno poravnate, onda bi 1:1 bio pravedan rezultat. Malik Tilman je prvi u 16. minutu bio u zapaženoj situaciji i poslao loptu pored stative gola Borusije.

Nikolas Fulkrug je potom iz dobre pozicije gađao preko gola, ali je Malen bio gotovo savršen u situaciji kad je posle dodavanja Zabicera povukao loptu udesno i onda pogodio bliži ugao gola PSV-a.

Lopta je na putu do mreže potkačila i Seržinja Desta, a PSV je prokockao šansu da izjednači i pre kraja prvog poluvremena kada je Joan Bakajoko ciljao pored gola.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Mats Humels je na startu drugog dela skrivio penal, Jovanović je presudio da je u toj situaciji PSV zaslužio penal, pa je shodno tome, presudio i po pitanju konačnog rezultata kada je igrač ekipe iz Ajndhovena bio siguran egzekutor.

Borusija je do 72. minuta promašila još dve šanse, poslednjiih dvadesetak minuta je prošlo bez prevelike drame, pa nas verovatno čeka uzbudljiviji revanš.

BONUS VIDEO: Sparta vs Ekscelzior, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar