Foto: EPA-EFE/MARCUS BRANDT

Joakim Lev predvodiće reprezentaciju Nemačke još na Evropskom prvenstvu i posle tog takmičenja neće više biti selektor svoje zemlje.

PROČITAJTE JOŠ

Kraj jedne ere zvanično se sprema posle čak 15 godina, koliko je Lev proveo na klupi „pancera“.

Jedan od najdugovečnijih selektora prekinuće ugovor sa selekcijom Nemačke godinu dana pre isteka, jer važi zaključno sa Mundijalom u Kataru 2022.

Lev je selektor Nemačke postao 2006. i najviše će se pamtiti po osvojenom Svetskom prvenstvu 2014. godine.

„Odluku sam doneo posle mnogo razmišljanja i savetovanja s najbližim saradnicima i porodicom. Osećam se jako ponosno i pre svega zahvalno, ali u isto vreme i jako motivisano da predstojeće Evropsko prvenstvo završimo na najbolji mogući način. Uradio nešto veoma posebno za ovih 15 godina i bila je čast da služim svojoj zemlji“, rekao je Lev, a prenosi Fudbalski savez Nemačke.

Vodio je reprezentaciju na 189 utakmica, zabeležio je 120 pobeda, 38 remija i svega 31 poraz.

„Imao sam priliku da radim s najboljim fudbalerima sveta skoro 17 godina kroz sve razvojne sisteme. Sve momke s kojima sam radio povezujem sa uspesima koje smo napravili, ali i sa bolnim i teškim porazima koje smo pretrpeli. Pre svega bih izdvojio magičan trenutak kada smo postali šampioni sveta 2014. u Brazilu. Zauvek ću ostati zahvalan Savezu koji mi je obezbedio idealno fudbalsko okruženje za rad“, dodao je Lev u obrazloženju svoje odluke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar