Ivica Kralj, Komemoracija Siniši Mihajloviću Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Sportski direktor Partizana se oglasio.

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj govorio je o nastavku sezone, po dolasku novog trenera Igora Duljaja koji je nasledio Gordana Petrića.

Pročitajte još

„Igor Duljaj je prvi trener u mom mandatu sportskog direktora i ne dolazi u idelanom momentu, ali nije jedini, većina nas bivših igrača smo dolazili kada nije sve sjajno. Želim pre svega da se zahvalim Gordanu Petriću, koji je takođe došao letos u teškom mometu, kada su rezultati bili ispod očekivanih i doneo je novu energiju, mnogo toga dobrog, ali su se poslednji rezultati odrazili na njegovo zdravlje i došlo je do neslavnog epiloga. Hvala mu za sve što je uradio za klub, radi se o izuzetnom čoveku i treneru, verujem da ćemo i ubuduće da se družimo, da će biti deo Partizana kao i uvek“, rekao je Kralj.

Partizan niže loše rezultate u poslednje vreme. Poraz u Humskoj od Mladosti GAT 4:0, eliminacija iz Lige konferencija od Šerifa 1:3 takođe na svom terenu, remi protiv Radničkog iz Kragujevca na gotovo potpuno praznom stadionu Partizana, naterali su ekipu na promene.

„Nadamo se da će Duljaj trgnuti ekipu, posle dva rezultata koja su, blago rečeno, bila šokantna. Očekujemo da Igor trgne ekipu, da učini sve što može da nešto promeni do derbija i uveren sam da možemo do pozitivnog rezultata“.

Partizan je tokom jeseni imao zapažene rezultate protiv Kelna i Nice u Ligi konferencija, koji su trasirali put crno-belima ka nokaut fazi ovog takmičenja, po nastavku sezone ekipa se potpuno raspala.

„Nisu oni zaboravili da igraju fudbal, to je naprosto tako u sportu. Videli ste šta se desilo protiv Šerifa, sjajno smo krenuli, poveli, kontrolisali meč i samo jedna greška, nepažnja promeni tok meča. Trebalo bi nam mnogo vremena da analiziramo šta se desilo sa timom u proteklih 15 dana, ali to je draž fudbala, koja se, nažalost, dešava nama, a ne nekom drugom, Ipak, večiti sam optimista, verujem da može da bude bolje, verujem u ovaj tim, pokazali su jesenas da mogu da budu sjajni. Psihološki su očigledno pali i sada imaju novog trenera da zajedno izađu iz problema. Ima i znanja i kvaliteta da pokrene stvari sa mrtve tačke“.

„Večiti derbi“ igra se u petak na stadionu „Rajko Mitić“ i dolazi u najgorem mogućem trenutku za Partizan, koji ima zaostatak na tabeli Superlige za Crvenom zvezdom od 13 bodova.

„Istina, s tim da je Zvezda u relaksiranijoj situaciji od nas, to je činjenica. Moramo da pokušamo da probamo da se izdigemo iz ove situacije i odigramo dobar meč i ostvarimo povoljan rezultat. Na to mogu da utiču srećne i nesrećne okolnosti, mnogo toga, ali igrači moraju u svakom momentu da budu „hladne glave“ i da veruju da mogu da pobede u derbiju, Igrao sam 22 derbija tokom karijere i imam iskustva i kada smo bili favoriti, pa gubili, ali i obrnuto“.

Navijači Partizana nastojaće da što pre zaborave ovu sezonu. Titula je praktično već izgubljena iako je tek februar, još u septembru je klub ispao iz Kupa Srbije od niželigaša Sremske Mitrovice, a na sve to došla je i serija sramotnih rezultata kakvu stadion u Humskoj ne pamti. Jedina svetla tačka za „grobare“ su dobre partije tima u Evropi tokom jeseni.

„Prevashodno da se konsoliduje ekipa, da se vratimo na poednički kolosek, uveren sam da to možemo. Zvezda ima veliku predost u ovom momentu, ali i mi imamo svoje sportske ciljeve, a kojima ćemo da radimo. Želimo da spremamo ekipu za leto i Ligu šampiona, a bilo i dobro da izađemo iz trenutne situacije i zato pozivam navijače da nam pomognu. Imaju pravo na nezadovoljstvo, ali nam je podrška neophodna, u klubu sam od 14. godine i znam koliko nam negativost odmaže, a prava energija pomaže, Igračima i novom treneru je pomoć sa tribina sada najpotrebnija“, rekao je Kralj u momentu kada vlada veliko nezadovoljvstvo i nepoverenje među navijačima, koji su u četvrtak organizovali i protest ispred stadiona.

BONUS VIDEO VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar