Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Ljut zbog odnosa prema Hrvatskoj.

FIFA je proglasila Lea Mesija za najboljeg fudbalera sveta , a u glasanju su učestvovali selektori i kapiteni zemlaja članica ove organizacije.

Međutim, nisu svi pristali da učestvuju u glasanju, a jedan od njih je i selektror Hrvatske Zlatko Dalić.

PROČITAJTE JOŠ

„Razočaran sam odnosom FIFA prema hrvatskoj reprezentaciji, jer smatram da smo zaslužili veće poštovanje svetske nogometne organizacije za rezultate koje smo proteklih godina postigli. Jedina smo reprezentacija koja je prošle godine bila među četiri na Svetskom prvenstvu te među četiri najbolje u Ligi naciji. Šokirali smo celi svet pobjedom protiv najveće svetske reprezentacije, Brazila, jedini uz Francuze imamo dve medalje sa dva poslednja SP-a.“

On je bio irazočaran listom kandidata za najboljeg igrača.

„Uprkos tome, pogledajte listu od 14 kandidata za najboljeg igrača sveta – osim velikog Modrića, gde su Hrvati? Ne bih naveo pojedince iz drugih zemalja jer zaista imam veliko poštovanje prema svakom igraču i treneru , ali zar nije bilo mesta za Matea Kovačića koji je postao svetski klupski prvak i sjajno igrao na Svetskom prvenstvu? Nije bilo mesta za Gvardiola, koji je po većini izbora bio među 11 najboljih na Svetskom prvenstvu i u Bundesligi? Zar Livaković nije zaslužio da se nađe među pet kandidata za najboljeg golmana posle svega što je uradio na SP?“

Daliću se nije svidela ni lista kanddiata za najboljeg trenera.

Foto:EPA-EFE/Neil Hall

„Među pet predloženih selektora, koje redom veoma cenim, ima i tri trenera, ali nijedan nije osvojio i završni turnir Lige nacija i medalju na Svetskom prvenstvu. Uz veliko poštovanje prema uspehu Maroka i njihovog selektora, Hrvatska je remizirala u i ima pobedu u meču za bronzu protiv njih“, dodao je Dalić.

On se osvrnuo i na kandidate u drugm kategorijama.

„Podsetimo se i da je Dominik zaslužio da bude najbolji golman Mundijala, a Joško najbolji mladi igrač Mundijala. Sve ovo doživljavam kao nedostatak poštovanja, što sam doživeo i u izboru termina naših utakmica, kao i kvalitet suđenja koji smo imali tokom SP, posebno u polufinalnoj utakmici. Verujem da je naša reprezentacija svojim igrama i ponašanjem na terenu i van njega zaslužila više poštovanja, isto ono poštovanje koje pokazujemo protivnicima iz meča u meč“.

BONUS VIDEO Novi het-trik Kristijana Ronalda za jedno poluvreme

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar