Real Madrid vs FC Barcelona
Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Real je u 246. El Klasiku pobedio Barselonu sa 2:1, golovima Karima Benzeme u 14. minutu i Tonija Krosa u 28. minutu, dok je jedini pogodak za Katalonce delo debitanta Oskara Mingesa u 60. minutu.

Real je ovaj meč završio sa igračem manje jer je Kazemiro isključen u 90 minutu.

Početak utakmice nije nagoveštavao da će Real već u prvom poluvremenu imati značajnu prednost od dva gola, jer je Barselona bila prvi tim koji je pripretiuo. Mesi je uposlio Albu, on je pokušao da asistira Fatiju, međutim, golman Kurtoa nije spavao, presekao je loptu i i otklonio opasnost.

PROČITAJTE JOŠ...

U 14. minutu, Madriđani su poveli preko Karima Benzeme i to na sjajn način. Lukas Vaskes je centrirao, a Benzema je sačekao looptu na prvoj stativi i petom je poslao u mrežu.

Toni Kros je povećao prednost domaćina na 2:0 u 28. minutu. Nemac je izveo slobodan udarac, Seržinjo Dest je promenio pravac lopti, pokušao je Alba da otkloni opsanost pred golom, ali nije uspeo, dok Ter Štegen gotovo da nije ni reagovao.

U 34. minutu Real je mogao da završi utakmicu i izbegne komp0likacije koje su se kasnije dogodile. Madriđani su izveli kontru, Vinisijus je asistirao Valverdeu, koji je šutirao, ali je umesto mreže pogodio stativu, da bi zatim Ter Štegen zaustavio šut Vaskesa.

U 60. minutu Katalonci su se vratili u igru. Alba je centrirao za Mingesa, koji se snašao pred golom Reala i poslao loptu iza leđa golmana Kurtoe.

U smiraj meča, Barselona je tražila kazneni udarac posle jednog neopreznog starta Mendija, međutim, sudija je pokazao da od toga nema ništa.

Katalonci su u poslednjim trenucima meča pogodili prečku nakon pokušaja Moribe, pa je Real uspeo da se odbrani i zabeleži veliku pobedu koja ga vraća u borbu za titulu.

Primera, 30. kolo

Petak

Ueska – Elče 3:1 (2:1)

(Mir 3, 87. penal, Ramirez 30 – Vavro 4. autogol)

Subota

Hetafe – Kadiz 0:1 (0:0)

(Timor 64 autogol)

Atletik Bilbao – Alaves 0:0

Eibar – Levante 0:1 (0:1)

(De Frutos 45+2)

Real – Barselona 2:1 (2:0)

(Benzema 13, Kros 28, ck. Kasemiro 90 – Mingeza 60)

Nedelja

14:00 Viljareal – Osasuna

16:15 Valensija – Sosijedad

18:30 Valjadolid – Granada

21:00 Betis – Atletiko Madrid

Ponedeljak

21:00 Selta – Sevilja

Primera
Foto: Printscreen/SofaScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar