Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Inđiju u šesnaestini finala Kupa Srbije sa 1:0, meč je rešio pogodak Rišaira Živkovića.

PROČITAJTE JOŠ

Inđija i Zvezda odigrali su adrenalinski u prvih 20 minuta igre, dok je teren to još dozvoljavao.

Domaćini su prvo uzdrmali stativu preko Đokića u 2. minutu, u 4. je Katai propustio priliku da zatrese mrežu iz penala, koji je napravljen nad Krstičićem. Usledile su šanse na obe strane, Inđija je odigrala hrabro, ali je jedna dobra akcija Zvezde rezultirala prvencem Rišaira Živkovića, nekadašnje uzdanice omladinske škole Ajaksa.

Pokazala je Inđija hrabrost i rešenost da dobro namuči Zvezdu, ali nije imala dovoljno kvaliteta da zada i udarac koji bi promenio tok utakmice i rezultat na semaforu.

Usledile su brojne izmene na obe strane, ritam se vremenom umrtvio, a tome je u prvom poluvremenu čak i kumovao prekid – navijači Zvezde skandirali su „ne damo vam novog Toleta“, aludirajući na najave da će Nenad Bjeković preuzeti predsedničku funkciju Fudbalskog saveza Srbije.

Inače, ovo je bio jedini preostali meč Kupa, prethodno su mesto u osmini finala rezervisali timovi Loznice, Partizana, Metalca, Napretka, Vojvodine, Radničkog iz Niša, Bačke, Kolubare, Novog Pazara, Rada, Javora, TSC-a i Radnika.

Termin osmine finala je 1. decembar, plan je da se četvrtfinale igra 6. aprila, mečevi polufinala igraće se 11. maja.

Borba za pehar, ona konačna, odigraće se 26. maja 2022. godine.

Inđija – Crvena zvezda 0:1

(Živković 24)

Stadion: Inđija Gledalaca:Sudija: Marko Ivković

Inđija: Vukašinović – Ignjatović (od 57 Stojanović), N. Đurić, Đokić, Nedeljković (od 46. Rađen) – Riznić, Plavšić – Vukajlović, Kukolj, Jovanović (od 46. Vukčević) – Žakula (od 46. Desančić).

Crvena zvezda: Popović – Gobeljić, Pankov, Dragović (od 56. Degenek), Rodić (od 73. Gajić) – Petrović, Krstičić – Živković (od 64. Ben), Ivanić, Katai (od 64. Srnić) – Pavkov (od 73. Vukanović).

93′ KRAJ

Zvezda je bila bolja tek za taj jedan gol, Inđija je ostala nedorečena. Ipak, pokazala je zašto je lider Prve lige Srbije sa 40 bodova, šest više od Mladosti.

Ima čemu da se nada u slučaju povratka u elitni rang takmičenja, Zvezdi se „piše“ samo pobeda i sigurno će Stanković zahtevati ozbiljno podizanje nivoa igre.

87′ Dva napada Inđije, ali nedorečena

Izostala je završnica Inđiji, prvi put su komplikovali zbog izletanja Popovića, drugi put je bio loš pokušaj šuta iz okreta za 1:1.

Zvezda čuva prednost, ali se i kocka.

82′ Loš šut Desančića

Probao je rezervista Desančić da ugrozi Popovića, šalje loptu previsoko.

75′ Šansa za Vukanovića

U međuvremenu je Vukanović dobio priliku da zaigra, našao se i u šansi. Ipak, iz neposredne blizine, nedovoljno oštro je šutirao, lak je to bio plen za Vukašinovića.

66′ Umrtvila se igra

Sada se ređaju već izmene, ušli su Ben i Srnić umesto Kataija i Živkovića.

Izostaju ozbiljnije šanse, Ben je mogao da uđe u jednu, ali je lopta odskočila nezgodno i od njegovih grudi je otišla u gol aut.

55′ Propala šansa Inđije

Nedovoljno su konkretni bili domaćini, propuštena je šansa zbog loše procene Zvezdine ofsajd zamke.

50′ Volej Kataija

Probao je Katai da matira Vukašinovića i iskupi se za promašeni penal, nije se proslavio.

Foto: Starsport

46′ Počeo je nastavak

Prve izmene pravi Inđija, na terenu su Aleksandar Desančić, Nikola Rađen i Dušan Vukčević, odmoriće Nikola Žakula, Nikola Nedeljković i Aleksa Jovanović.

POLUVREME Zvezda vodi

Dinamična igra, dosta šansi i jedan pogodak za vođstvo Crvene zvezde na gostovanju Inđiji u borbi za osminu finala Kupa.

44′ Nova dobra šansa za Inđiju

Odlično je parirao domaći tim i stvarao šanse, Žakula se našao u akciji „2 na 1“ sa Gobeljićem ali se spetljao u nameri da proigra saigrača.

Foto: Starsport

36′ Opao tempo igre

Kao da je prekid „ubio“ tempo igre, nema više adrenalina i Inđiji je opao moral, delimično i zbog primljenog gola. Zvezda je uspostavila kontrolu, a Rišairo je mogao do novog gola. Odlično je skočio na centaršut sa levog krila, ali je lopta otišla tik uz stativu.

27′ Ne damo vam novog Toleta

Skandiranje i pesma „Delija“ zbog najave da će Nenad Bjeković voditi FSS. Zbog toga je došlo do prekida meča.

23′ GOOOOL! Vodi Zvezda u Inđiji

Rišairo Živković dolazi do prvenca, iz prekida je Pankov glavom vratio loptu u sredinu odakle je nekadašnji omladinac Ajaksa na isti način loptu prosledio u mrežu za 1:0!

20′ Greše i jedni i drugi

Loš teren otežava posao akterima, naročito kako vreme prolazi. Lopta ide nepredvidivo po zemlji, viđeno je i nekoliko prekida, u kojima je Zvezda pokušala iz kornera da pripreti.

15′ Zvezdin golman na mukama

Nove muke Popovića, sigurno ni sam ne pamti kada je ovoliko puta morao da interveniše u prvih 15 minuta. Jednom su igrači Inđije probali čak i makazicama da ga ukrote, ali se neslavno završilo.

11′ Inđija sve opasnija

Nova šansa Inđije, Kukolj tuče pod prečku. Istakao se i  Popović odbranom, pa domaćini imaju korner.

Foto: Starsport

8′ Žestok otpor Inđije

Otvoreno i hrabro igra Inđija, ne respektuje Zvezdu, lopta se brzo prenosi i nema komplikovanja na sredini terena.

Tako je „sevnula“ još jedna polukontra domaćina, posle čega je i Katai opet oprobao udarac, ali je štoper Inđije preusmerio let i pokvario mu planove.

4′ Penal za Zvezdu!

Penal za Zvezdu, ali je odbranjen udarac Kataija! Istakao se Darko Vukašinović, čekao je poslednji trenutak i pročitao nameru bacivši se u svoju desnu stranu.

Prethodno, Krstičić je bio fauliran, sudija Ivković nije imao milosti.

2′ Stativa!

Inđija je uzdrmala okvir gola iz kontre, Đokić je šutirao poluvisoko, stativa je sačuvala Popovića.

13.00 Dobro došli

Dobar dan i dobro došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo pratiti meč Inđije i Crvene zvezde za osminu finala Kupa Srbije.

BONUS VIDEO Piksi o atmosferi u timu: Nema boleština i laži, ja sam tu samo da ih ubedim da mnogo vrede

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare