Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crvena zvezda i dalje čeka kaznu, UEFA se zvanično ne još oglašava, a Nova.rs potražila je odgovore od Evropske kuće fudbala.

Srpski prvak isprsio se pred sedmostrukim šampionom Evrope, italijanski velikan je bez pobede prošao u osminu finala (ukupnim rezultatom 3:3, zbog pravila više golova u gostima), a senku na meč u Beogradu bacio je pojedinac.

I to bi Zvezdu moglo skupo da košta.

PROČITAJTE JOŠ

Neko iz lože stadiona „Rajko Mitić“ (publike nije bilo usled pandemije koronavirusa) dozvolio je sebi da vređa Zlatana Ibrahimovića, koji je sedeo iza klupe na delu zapadne tribine odvojenom za gostujuće rezervne igrače.

„Sedi dole, Zlatane. Pi**o jedna, balijo jedan, smrdljivi, je*** te u usta“, čulo se iz lože iz „Marakane“, a tim povodom se oglasila i Zvezda.

Iz UEFA su nas uputili na prvobitnu informaciju povodom pomenutog incidenta i na njihov Disciplinski pravilnik, sa objašnjenjem „da ne komentarišu disciplinske slučajeve“.

Evropska kuća fudbala je 3. marta pokrenula disciplinski postupak protiv Crvene zvezde zbog uvreda na račun Zlatana Ibrahimovića.

Uz to su prekršeni članovi 14(2) Disciplinskog pravilnika i član 16(2)(e) istog dokumenta, jer je bilo “provokativnog i uvredljivog skandiranja”.

Prekršen je i UEFA protokol povratka na stadione u paragrafima 4, 6 i 17.1.7. Dalje, ovaj slučaj se našao pred Odborom za kontrolu, etiku i disciplinu.

Iz kluba i dalje nije saopšteno ko je pojedinac koji je vređao Ibrahimovića i kakve će posledice snositi, što su najavili. Do tada i dalje čekaju šta će reći UEFA, a pored novčane kazne više je opcija u igri:

– zatvaranje stadiona na više od jedne utakmice

– potpuno zatvaranje stadiona, odnosno igranje na neutralnom terenu kao domaćin

– gubitak utakmice službenim rezultatom, što nije moguće jer je Zvezda već ispala od Milana

– diskvalifikacija iz takmičenja, što je takođe prilično nemoguće, jer je Zvezda već ispala iz Lige Evrope

Dakle, novčana kazna plus zatvaranje stadiona „Rajko Mitić“, a kako se zbog pandemije i igra pred praznim tribinama u Srbiji, moguće i da crveno-beli prve sledeće evropske okršaje kao domaćini dočekaju na neutralnom terenu.

Podsetimo, Crvena zvezda je poslednji put zbog rasističkog ispada kažnjena od strane UEFA u avgustu 2018. godine sa dve utakmice bez publike i 72.000 evra, zbog ispada na meču sa letonskom Suduvom.

Ipak, u žalbenom postupku je kazna smanjena na jedan meč koji je Zvezda odigrala protiv Salcburga u Beogradu pred praznim tribinama, dok je kasnije uglavnom plaćala novčane kazne.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare