Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Evropska kuća fudbala UEFA pokrenula je disciplinski postupak protiv fudbalskog kluba Crvena zvezda zbog uvreda na račun švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića.

Zvezda i Milan igrali su u Beogradu prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope, a tribine stadiona „Rajko Mitić“ bile su prazne.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, iz jedne od loža koja je bila popunjena pristalicama crveno-belih pojedinci su izrekli niz uvreda na račun Ibrahimovića koji je sedeo na tribinama kao rezervista.

Stoga je UEFA, dve nedelje posle utakmice igrane 18. februara, pokrenula postupak zbog rasističkog ponašanja i kršenja člana 14(2) Disciplinskog pravilnika.

Uz to, prekršen je i član 16(2)(e) istog dokumenta, jer je bilo „provokativnog i uvredljivog skandiranja“.

Prekršen je i UEFA protokol povratka na stadione u paragrafima 4, 6 i 17.1.7. Ovaj slučaj će se naći pred Odborom za kontrolu, etiku i disciplinu u razumnom roku, navodi se na sajtu organizacije UEFA.

Treba napomenuti da je prethodno sprovedena istraga od strane Etičkog i disciplinskog inspektora u skladu sa članovima 55(1)(d).

Da podsetimo, meč u Beogradu završen je rezultatom 2:2, dok je Zvezda sedam dana kasnije eliminisana od Milana, jer je u revanšu u Italiji bilo 1:1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare