Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Fudbalski klub Crvena zvezda ogradio se od uvreda koje su pojedinci izrekli na račun švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića tokom meča na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda je u četvrtak uveče odigrala nerešeno 2:2 sa Milanom i tokom te utakmice su se začule uvrede na verskoj osnovi upućene Ibri.

PROČITAJTE JOŠ:

„Crvena zvezda najoštrije osuđuje uvredljive povike Zlatanu Ibrahimoviću tokom sinoćnjeg meča sa Milanom. Кao klub smo učinili sve da organizacija meča bude na nivou dva velika kluba i nećemo dozvoliti da jedan primitivni pojedinac baci mrlju na tradicionalno poznato gostoprimstvo naše zemlje i našeg naroda“, piše Zvezda u saopštenju.

Ovakav potez je osudio i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, a sada se pridružio i klub. Na stadionu nije bilo navijača, ali je jedna od loža bila popunjena publikom.

„Crvena zvezda će u saradnji sa nadležnim organima pronaći pomenutog pojedinca i insistirati da snosi sve posledice takvog ponašanja. Crvena zvezda se najiskrenije izvinjava Zlatanu Ibrahimoviću zbog neprijatnosti koji je doživeo u našoj kući. Naš klub je po starim srpskim običajima oduvek bio dobar domaćin i to je poznato u celoj Evropi i tako će ostati i ubuduće jer nikada ovakve ispade nećemo tolerisati“, poručuju iz Ljutice Bogdana.

Revanš utakmica između Zvezde i Milana igra se za šest dana u Italiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare