Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Mundijalske kvalifikacije još nisu završene, a već smo ostali bez brojnih zvezda svetskog fudbala.

Svetski mediji već prave liste i timove od 11 najboljih koji neće igrati u Kataru Svetsko prvenstvo od 21. novembra do 18. decembra. Poziciono, nezahvalno je napraviti adekvatan tim od 11 najboljih, nije lako ni uklopiti ih u određene formacije.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je „Marka“ napravila svoj tim uz dilemu da li će golman biti Jan Oblak ili Đanluiđi Donaruma. U odbrani bi Stefan Savić zauzimao mesto pored Davida Alabe i Milana Škrinjara. Na sredini terena nalaze se Marko Verati, Frank Kesi i Martin Odegard. Ofanzivniji od njih su Federiko Kjeza, Pjer Emerik Obamejang, Sebastijan Aler i Erling Holan.

Sa druge strane, britanski „San“ napravio je postavo koju čine Oblak, Leonardo Spinacola, Đorđo Kjelini, Viktor Lindelof, Iv Bisuma, Žoržinjo, Rijad Marez, Martin Odegard, Luis Dijaz, Erling Holan i Mohamed Salah.

Španci favorizuju igrače iz Primere, Englezi iz Premijer lige, pa je i razumljivo da biraju određene igrače, ali i bez te pristrasnosti, bilo bi teško napraviti idealnih 11.

Praktično samo Italija „vrvi“ od zvezda fudbala koje će imati za čime da žale, neće biti ni Zlatana Ibrahimovića, koji je sa Švedskom izgubio od Poljske u baražu sa 2:0. Tu je i Frenk Kesi, adut Milana i Obale Slonovače, Nigerija i Napoli neće imati Viktora Osimena kao aduta, Bosna i Hercegovina bi imala aduta u Edinu Džeku, veteranu koji je sada igrač Intera. Patrik Šik (Bajer Leverkuzen) bi bio adut Češke, Nabi Keita Gvineje, dok je poseban udarac doživela Kolumbija, koju bi u Kataru predvodio Hames Rodrigez.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Snovi su se raspršili i Aleksisu Sančesu iz Čilea, pošto su na Mundijal otišli Brazil, Argentina, Ekvador i Urugvaj, uz Peru koji ide u interkontinentalni baraž. Sigurno će biti još izostanaka zvučnih imena jer je preostalo da se odigra baraž u kom će Vels sačekati Škotsku ili Ukrajinu. Ove utakmice odložene su i nije poznato kada će se odigrati zbog ratne situacije u Ukrajini.

Tako je sigurno da dvojicu nećemo videti od sledećih zvezda: Endi Robertson (Škotska), Geret Bejl (Vels) i Oleksandr Zinčenko (Ukrajina).

Učesnici Mundijala su Katar, Nemačka, Danska, Brazil, Belgija, Francuska, Hrvatska, Španija, Srbija, Švajcarska, Engleska, Holandija, Argentina, Iran, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Japan, Ekvador, Urugvaj, Kanada, Gana, Senegal, Portugal, Poljska, Tunis, Maroko, Kamerun, Meksiko i SAD.

Idealnih 11 koji neće igrati u Kataru

Oblak (Slovenija) – Spinacola (Italija), Savić (Crna Gora), Kjelini (Italija), Alba (Austrija) – Žoržinjo (Italija), Verati (Italija), Kjeza (Italija), Marez (Alžir) – Salah (Egipat), Holan (Norveška.)

BONUS VIDEO Pobedonosni gol Kameruna u 124. minutu, Alžir ispustio Mundijal

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram