Bora Milutinović, Tenis, ATP Beograd
Bora Milutinović Foto: STARSPORT

Velika čast za iskusnog trenera.

Čuveni srpski fudbalski trener Bora Milutinović jedan je od ljudi zaduženih za izvlačenje parova na žrebu za Mundijal u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

FIFA je u sredu objavila imena učesnika svečane ceremonije u petak (18.00).

Pored Milutinovića, tu je i legenda brazilskog fudbala Kafu, nekadašnji trener Partizana i legenda nemačkog fudbala Lotar Mateus.

Džej Džej Okoče se sećaju mnogi koji su pratili Mundijal u Francuskoj 1998, a uz njih su i Rabah Mađer, Adel Ahmed Malala i čovek koji je 2010. „zavio u crno“ Srbiju.

Reč je o Timu Kejhilu, Australijancu koji je glavom savladao Vladimira Stojkovića i posle senzacionalne pobede Srbije nad Nemačkom, zaustavio put „orlova“ ka nokaut fazi Mundijala u Južnoj Africi.

Žreb će biti održan u Dohi i biće izvučeno osam grupa, iako još tri tima očekuju svoje mesto u Kataru. Među učesnicima ceremonije biće i Džermejn Dženas, Karli Lojd i Samanta Džonson.

Podsećamo, Srbija je put na Mundijal izborila pobedom nad Portugalom u poslednjem, novembarskom meču kvalifikacija (2:1) u Lisabonu.

Sada ima 29 učesnika Mundijala, ostala su dva interkontinentalna baraža, Peru će igrati protiv boljeg iz UAE – Australija. Vels čeka bolje iz Ukrajina – Škotska.

Ranije poznati učesnici su: Katar, Nemačka, Danska, Brazil, Belgija, Francuska, Hrvatska, Španija, Srbija, Švajcarska, Engleska, Holandija, Argentina, Iran, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Japan, Ekvador, Urugvaj, Kanada, Gana, Senegal, Portugal, Poljska, Tunis, Maroko, Kamerun.

BONUS VIDEO: Kako je Tadić „namestio“ saigraču crveni karton

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare