Švajcarska Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Poznate su sudije za mečeve srpskih predstavnika u Evropi.

Holanđanin Serdar Gozubujuk biće glavni sudija meča poslednjeg, 6. kola grupe H Lige Evrope između Monaka i Crvene zvezde, saopštila je UEFA.

PROČITAJTE JOŠ

Pomoćne sudije će biti Jost van Zuilen i Johan Balder, dok je za četvrtog arbitra određen Johem Kamphuis. U VAR sobi će biti takođe holandski arbitri Žeroen Manšot i Rob Diperink.

Gozubujuk je već tri puta sudio Zvezdi u evropskim klupskim takmičenjima. On je vodio meč Sasuola i Crvene zvezde (3:0) u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2016. godine, a dve godine kasnije bio je glavni sudija u Trnavi, gde su crveno-beli slavili sa 2:1 protiv Spartaka u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Holandski arbitar je sudio u martu ove godine prvi meč osmine finala Lige Evrope između Rendžersa i Crvene zvezde (3:0).

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Poljak Pavel Račkovski biće glavni sudija na meču 6. kola grupe D Lige konferencija između Partizana i Slovačkog. Njegovi pomoćnici će biti Radoslav Siejka i Adam Kupšik, dok je za četvrtog arbitra određen Pavel Malec.

Račkovski je sudio Partizanu 2015. godine na utakmici protiv Atletika iz Bilbaa (0:2) u trećem kolu Lige Evrope, a Poljak je u junu ove godine već bio u Beogradu, pošto je sudio meč Lige nacija između Srbije i Norveške (0:1).

BONUS VIDEO Turci divljaju na Marakani, navijači bacaju baklje i stolice sa tribina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar