Foto: EPA-EFE/ESTELA SILVA

Fudbaleri Porta pobedili su Atletiko Madrid sa 2:1 u poslednjem, šestom kolu u grupi B u Ligi šampiona.

Tim Marka Grujića je dominirao u celom meču, madridski klub je „zreo za remont“ pošto je završio takmičenje porazom i kao poslednji u grupi sa četiri boda.

PROČITAJTE JOŠ:

Da na golu nije imao nestvarnog Jana Oblaka koji je spasao svoj tim u, teško je izbrojati koliko šansi, Atletiko bi zasluženo doživeo pravo poniženje.

Nesvojstveno ekipi koju vodi Dijego Simeone. Porto je pobedom obezbedio i prvo mesto u grupi, pa ide dalje osokoljen izvrsnom formom Mehdija Taremija, uz kog je Stiven Eustakio uspeo da se upiše u strelce.

Prvo poluvreme bilo je potpuno jednostrano. Atletiko više nema odbranu koja je prethodnih desetak godina bila njegov zaštitni znak.

Da je to jasno kao dan, videlo se već u petom minutu kada je Porto poveo sa 1:0.

Mehdi Taremi je nastavio da blista pred Mundijal u Kataru, a Marko Grujić se našao u akciji koja je njegov tim dovela u vođstvo.

Foto: EPA-EFE/JOSE COELHO

Lopta je otišla na desni bok ka Pepeu, ovaj je kroz sredinu pronašao Evanilsona i dok je akcija išla, čekala se sve vreme reakcija odbrane Atletika.

Kada je Evanilson kroz noge Himenezu poslao pas u peterac za Taremija, već je bilo prekasno, a iranski reprezentativac je pogodio za vođstvo.

Nula bodova za energiju odbrane Atletika moglo da se dodeli i u nastavku prvog poluvremena.

Ne čudi što je Jan Oblak više puta ljutito gestikulirao ka svojim saigračima koji su dopustili da u 13. minutu Galeno izbije sam ispred Slovenca posle duplog pasa sa Taremijem.

Oblak je nogom odbranio nizak udarac Galena, ali je Porto ipak uspeo da povede 2:0.

Foto:EPA-EFE/JOSE COELHO

Čekao je na to do 24. minuta kada je Galeno na levoj strani povukao loptu, poslao je u sredinu odakle je iz drugog plana utrčavao Stiven Eustakio koji je šutirao po zemlji i pogodio ugao gola Oblaka.

Jan je još jednom reagovao u skladu sa svojim renomeom. Igrao se 37. minut kada je Taremi poslao dobro dodavanje za Otavija, a njemu se isprečio sjajni golman Madriđana.

Marko Grujić je do kraja poluvremena udario laktom Koreu i dobio žuti karton, a onda u 42. minutu šutirao ka golu rivala i bio izblokiran, pa se rezultat nije menjao.

Drugo poluvreme donelo je sličnu sliku, ali ipak nešto življi Atletiko. Već u 50. minutu Taremi je šutirao po zemlji sa desne strane i Oblak je opet bio siguran.

Foto:EPA-EFE/JOSE COELHO

Žoao Feliks je u 59. minutu udarcem po zemlji samo zagrejao golmana Porta, a Evanilson je u 62. minutu lansirao loptu preko prečke iz odlične pozicije.

Šest minuta kasnije Antoanu Grizmanu je poništen gol zbog nespretnog starta Rodriga de Pola na Galenu.

Igrači dva tima su tada ušli u klinč, tuča je srećom izbegnuta, da bi u 74. i 75. minutu bile viđene tri šanse za šezdesetak sekundi.

Prvo je Evanilson glavom promašio zicer iz kornera, onda je na drugoj strani Kosta odbranio udarac Koree, da bi Galeno obišao Oblaka, ali je „pobegao“ previše u stranu i gađao pored gola.

U 81. minutu su Taremi i Vendel šutirali iz dobrih situacija Oblak je i to odbranio. Porto je utisak pokvario tek u 95. minutu kada je Ivan Markano posle kornera glavom slučajno zatresao svoju mrežu.

To nije promenilo ishod meča, a još manje utisak viđenog do tog trenutka, pa je Porto zasluženo upisao 12. bod u grupnoj fazi.


Liga šampiona, šesto kolo, utorak:

Bajer Leverkuzen – Klub Briž 0:0

Porto – Atletiko Madrid 2:1 (2:0)

(Taremi 5, Eustakio 24 – Markano 90+5 ag)

21.00 Bajern – Inter

21.00 Liverpul – Napoli

21.00 Olimpik Marsej – Totenhem

21.00 Glazgov Rendžers – Ajaks

21.00 Sporting – Ajntraht Frankfurt

21.00 Viktorija Plzenj – Barselona

Sreda:

18.45 Real Madrid – Seltik

18.45 Šahtjor – Lajpcig

21.00 Milan – Salcburg

21.00 Čelsi – Dinamo Zagreb

21.00 Kopenhagen – Borusija Dortmund

21.00 Juventus – Pari Sen Žermen

21.00 Makabi Haifa – Benfika

21.00 Mančester siti – Sevilja


Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore


Porto – Atletiko Madrid 2:1 (2:0)

(Taremi 5, Eustakio 24 – Markano 90+5 ag)

Stadion: Dragao; Porto; Glavni sudija: Danijele Orsato

Porto: Diogo Kosta – Pepe (od 89. R. Konseisao), Fabio Kardozo, Markano, Zaidu (od 53. Vendel), Grujić, Otavio (od 89. Borges), Eustakio, Evanilson (od 81. Martinez), Galeno (od 89. Folja), Taremi. Trener: Seržo Konseisao.

Atletiko Madrid: Oblak – Himenez, Savić, Reinildo, Saul Nigez (od 60. Karasko), Vitsel, De Pol, Molina, Žoao Feliks (od 61. Kunja), Grizman, Korea (od 85. Barios). Trener: Dijego Simeone.


Porto - Atletiko Madrid 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar