Marko Grujić na treningu Herte; Foto: EPA-EFE/Jan-Philipp Burmann

Herta je predstavila Bruna Labadiju, iako se i dalje ne zna kada će 54-godišnji nemački trener moći da vodi trening i kada će debitovati na zvaničnoj utakmici.

Bundesliga, kao i druge velike lige širom Evrope, suspendovane su zbog pandemije koronavirusa.

„Plan je da se tim što bolje pripremi za ‘Dan X’. Biću srećan ako za tri meseca kažete: ‘Sjajno, vidim šta želi’. Tada ćemo znati da smo dobro počeli“, rekao je Labadija.

PROČITAJTE JOŠ

Sa velikim ulaganjima u klub, Herta ima ambicije da se u narednim godinama možda bori i za titulu, ali prvo mora da se izbori za opstanak. U trenutku prekida bila je 13. na tabeli sa 28 bodova, šest više od zone ispadanja. Deo tima je i srpski vezista Marko Grujić, koji je na pozajmici iz Liverpula pružao sjajne partije.

„Pre nego što počnemo da mislimo o budućnosti, moramo se suočiti sa stvarnošću. Naravno da su naše ambicije da napredujemo. Bruno i sedi ovde jer on takođe orijentisan ka gornjem delu tabele“, rekao je generalni menadžer Herte Mihael Prec.

Labadija je na klupi berlinske ekipe zamenio Aleksandera Nurija koji je privremeno vodio tim nakon odlaska Jirgena Klinsmana. Prec je naveo da je klub odlučio da promeni trenera kako bi Labadija imao vremena da upozna igrače i uzme udela u odlukama za sledeću sezonu.

Novo trener Herte Bruno Labadija; Foto: EPA-EFE/Jan-Philipp Burmann

Inače, Labadija se odrekao velikog dela plate sve dok se fudbal ponovo ne zaigra, kako bi pomogao Herti da prođe kroz krizu izazvanu koronavirusom.

„To je divan gest“, rekao je Prec i dodao da se nada da će sezona biti završena do 30. juna.

„Slažemo se sa političkim odlukama – na prvom mestu je zdravlje, a tek onda nastavak sezone“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)