Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Bivši vezista Crvene zvezde Marko Grujić počeo je da trenira u Herti uoči planiranog nastavka sezone u Bundesligi.

Grujić, koji za nemački klub igra na pozajmicu iz Liverpula, rekao je da su igrači počeli sa laganim radom i to po specijalnim preporukama zdravstvenih službi o bezbednosti.

„Od ponedeljka smo na terenu. Radimo u grupi od osam igrača na dva terena. Među nama je sasvim dovoljno prostora. Divno je opet imati loptu u svojim nogama. Nema startova, nema kontakta, držimo se svih pravila. Koristimo svlačionicu, ali samo nakratko i ne tuširamo se. Posle treninga samo uđemo u kola i krenemo. To je mali korak napred, ali mnogo je bolje nego ostati kod kuće“, priznao je srpski fudbaler za „Atletik“.

On je rekao da su igrači ponovo testirani na koronavirus i da trenutno čekaju rezultate.

„Sve dok niko drugi nije pozitivan nastavićemo sa treninzima. To je drugi put da sam testiran ovde. Srećom, do sada sam se osećao dobro, nije bilo problema“, dodao je Grujić.

Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

On je otkrio i kako je izlgedalo proteklo vreme u karantinu, a podvukao je da mu je u tim danima mnogo značila podrška devojke Mije.

„Sve je dobro organizovano. Svaki igrač je dobio bicikl, radili smo te treninge da bi se ubrzao rad srca, a ja sam radio donji deo nogu i gornji deo tela. Naručio sam neophodnu hranu preko interneta i druženje sa Mijom je mnogo pomoglo. Mnogo vremena smo potrošili na telefonu razgovarajući sa porodicom i bliskim prijateljima, proveravajući da li je sve u redu. Predsednik je tamo od samog početka doneo stroge odluke mere.  Posle 17 časova svi moraju da ostanu kod kuće i kazne su veoma visoke za one koji se ne pridržavaju pravila. Čini se da je pomoglo da se ograniči širenje virusa. Mi smo nakon dve nedelje u mom stanu u Berlinu ponovo mogli da izađemo“.

On je dodao i da je imao prilike da trči u obližnjem parku Tirgartenu.

„Gledao sam neke filmove i bio srećan što je na Netfliksu izašla nova sezona ‘Money Heis’. Sada moram da pronađem drugu seriju da mi ne bi bilo dosadno. Takođe, pokušavam da iskoristim vreme za usavršavanje nemačkog jezika. Radio sam lekcije preko Skajpa, mnogo je teži nego engleski. Ima puno sitnica na kojima moram raditi, ali postajem bolji. Večeras imam još jednu lekciju, želim da budem u položaju u kojem mogu da ga koristim svaki dan i da me ljudi razumeju“.

Foto: EPA/PETER

U međuvremenu, trener Jirgen Klinsman je napustio kormilo, a ekipu je preuzeo Bruno Labadija. Marko se osvrće na protekli deo sezone kao i na to šta očekuje od novog trenera.

„Ne bih da tražim izgovore, ali nije bilo lako. Ovo nije bila stabilna sezona. Potrebne su nedelje ili čak meseci da bi se u potpunosti shvatila filozofija novog trenera. Prošle sezone smo igrali sa jednim trenerom Palom Dardaijem i čitavu sezonu smo tačno znali šta treba da radimo. Ove sezone su se promenila četiri menadžera, ali tako je u fudbalu, kao igrač se uvek morate prilagoditi svakoj situaciji. Igrao sam na većini utakmica, ali poslednjih nekoliko mečeva, pre suspenzije, nisam bio u timu i to sam prihvatio. Neke mečeve sam igrao dobro, neke ne baš. Moglo je i bolje. Predsednik i Upravni odbor su odlučili da izvrše promenu i od ponedeljka radimo sa novim menadžerom. Imaće nekolikoi nedelja da spremi tim, nadamo se nastavku od 2. maja“, kaže vezista Herte.

PROČITAJTE JOŠ:

Kaže da redovno prati stanje u Liverpulu koji je pred osvajanjem prve titule posle 30 godina. Očekuje ga i odluka šta i kako dalje, trebalo bi da razgovara o svojoj budućnosti sa menadžerom crvenih Jirgenom Klopom.

„Nije bilo razgovora, ali nadam se da će se to dogoditi u narednih nekoliko meseci. Siguran sam da ćemo sesti i razgovarati o tome šta je najbolje za klub, a šta za mene. Nisam toliko mlad. Sa 24 godine sam u fazi kada moram da napravim bitne korake u karijeri. Da li je najbolje da ostanete u Liverpulu i čekate šansu ili je vreme za drugu pozajmicu i odlazak u drugi klub? Trenutno ne znam odgovor. Sve je otvoreno“, priznao je Grujić.

Voleo bi i da se u Engleskoj sve dobro završi i da Liverpul potvrdi osvajanje titule na terenu.

„Bila je ovo neverovatna sezona za klub, ponosan sam što sam deo Liverpula. Titula se čeka toliko dugo, tako je blizu. Mogu da zamislim kako se osećaju navijači u Liverpulu. Ovo je malo nepošteno za tim, jer je bilo 99 posto sigurno da će osvojiti titulu. Odigrali su mnogo sjajnih mečeva i stekli veliku prednost, a sad moraju da čekaju. To je loša sreća, ali u ovom trenutku ne treba previše razmišljati o fudbalu, jer u životu postoje važnije stvari, kao što je zdravlje ljud“, zaključio je Grujić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram