Herta obojila Berlin zastavicama, grad se buni zbog smeća

Fudbal 03. dec 202017:01 > 17:05
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Navijači Herte postavili su oko 60.000 plavo-belih zastava širom Berlina, uoči gradskog derbija protiv Uniona u Bundesligi.

Navijači Herte su u ponedeljak izveli akciju, a dan kasnije, nadležni za sprovođenje građanskih pravila i naredbi saopštili su da će preduzeti mere.

PROČITAJTE JOŠ

„Shvatam da ljudi žele da budu kreativni u vremenima u kojima navijači ne mogu da dođu na stadion“, rekao je gradski zvaničnik Arne Herc nemačkim medijima.

Herc je kritikovao akciju navijača zbog stvaranja smeća i potencijalne opasnosti za saobraćaj i rekao bi trebalo pokrenuti postupak protiv kluba.

„Ako ne uradimo nešto povodom Herte, onda će možda Koka-kola doći sa svojim božićnim kamionom sledeće nedelje“, dodao je on.

Portparol Herte Markus Jung rekao je da je ideja bila da navijači pokupe zastave, odnesu ih kući i mašu ispred svojih televizora za vreme utakmice, u petak.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu neće biti gledalaca zbog pandemije koronavirusa.

„Uspeli smo da pružimo malo sreće mnogim navijačima Herte u ova melanholična vremena“, naveo je Jung.

Povodom toga oglasili su se i iz Uniona, čiji je trener Urs Fišer rekao da nije video plavo-bele zastave u blizini svoje kuće, dok je portparol Kristijan Arbajt rekao da ih je video samo u medijima.

Posle devet kola Union je šesti na tabeli sa 16 bodova, a Herta zauzima 13. mesto sa osam.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram