Foto: EPA-EFE/Boris Pejovic

Fudbalska reprezentacija Crne Gore neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali su uprkos tome protiv Holandije u okviru 9. kola kvalifikacija odigrali meč za pamćenje.

Holandiji je pobeda bila potrebna kako bi „lale“ obezbedile mesto u Kataru i pred poslednjih 90 minuta, dok je Crna Gora u meč ušla rasterećeno.

PROČITAJTE JOŠ...

Videlo se od početka meča da Holanđani žele tri boda, napadali su, ali je domaći sastav odolevao sve do sredine prvog poluvremena, kada je Marko Janković faulirao Klasena, a nakon konstulacija sa VAR sobom penal je potvrđen, što je Memfis Depaj iskoristio i doneo vođstvo Holandiji.

Nisu gosti briljirali, ali su stvarali nešto opasnije šanse, a jednu takvu je Memfis Depaj pretvorio u 2:0 udarcem petom nakon 54 minuta igre.

Činilo se tada da će tri boda put Holandije zajedno sa vizom za Katar, ali Crnogorci nisu tako mislili.

Prvo je 22-godišnji fudbaler Boaviste Ilija Vukotić u 82. minutu smanjio na 2:1, da bi samo četiri minuta kasniej na semaforu stajalo 2:2 kada je Nikola Vujnović, fudbaler Voždovca, pogodio i doneo bod svojoj selekciji.

Crnogorci imaju 12 bodova nakon devet odigranih utakmica i zauzimaju četvrto mesto u grupi G, ispred Letonije i Gibraltara, dok će Holandija sa 20 bodova morati u poslednjem kolu da „overava“ put u Katar, i to protiv Norveške na svom terenu.

Pored Skandinavaca, šansu iz prikrajka čeka i Turska, koja će kvalifiakcije zatvoriti duelom protiv upravo Crne Gore u Podgorici.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: Stojković i Tadić na konferenciji za medije pred utakmicu sa Portugalom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar