Pep Gvardiola
Pep Gvardiola; Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Nije mogao da ne odgovori na prozivke.

Pep Gvardiola, trener Mančester sitija, žestoko je odgovorio na prozivke Patrisa Evre i Dmitra Berbatova, bivših fudbalera Mančester junajteda, koji su kritikovali njegov rad, ali i čitavu ekipu „građana“.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je Siti neočekivano ispao od Real Madrida u polufinalu Lige šampiona Evra je poručio da Pep u ekipi ne želi igrače koji imaju jak karakter jer želi da samo on bude vođa.

Berbatov je tvrdio da igračima Sitija nedostaje koncentracija i fokus jer su dopustili da im mesto izmakne u poslednjim sekundama.

Siti se podigao nakon poraza, pa je u poslednja dva susreta postigao 10 golova i blizu je nove titule šampiona Engleske.

Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Gvardiola je jasno poručio legendama „crvenih đavola“.

„Isti je karakter i mentalitet ekipe kao kad smo izgubili u Madridu. Igrači kao što su Berbatov i Evra nisu bili tamo. Igrao sam protiv njih i nisam video takav karakter kod njih kada smo uništili Junajted u finalu Lige šampiona“, poručio je Gvardiola.

Aludirao je na finale iz 2011. godine kada je Barselona srušila Junajted, a kada su oba fudbalera igrala na susretu.

„Nemate karakter jer primite dva gola u jednom minutu i nakon što propustite šanse za pogodak? I nakon poslednje četiri prvenstvene utakmice postigli smo 19 golova tako da imamo neverovatnu ličnost i karakter. Žao mi je, ali u potpunosti se ne slažem s njima. Karakter je ono što smo pokazivali u zadnjih pet godina svaka tri dana i u svim takmičenjima“, završio je Gvardiola.

BONUS VIDEO Asistencija Dušana Tadića za izjednačenje Ajaksa

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar