Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nemanja Gudelj, vezista reprezentacije Srbije i Sevilje, zna kako treba da odigraju protiv Škotske da bi se plasirali na Evropsko prvenstvo.

„Orlovi“ u četvrtak (20.45) na svom terenu, na stadionu „Rajko Mitić“, igraju poslednji meč za odlazak na Evro koji će se održati leta 2021.

„Cilj nam je da odigramo borbeno kao u Norveškoj, čak i bolje. Uvek mislim da može bolje. Škotska je dobra selekcija, znaju šta treba i šta ne treba da rade. Imaju dobar timski duh i nisu slučajno tu gde jesu. Bitno je da bolje igramo fudbal… Ako ih dobijemo na te druge lopte, na koje često igraju, i ako dobijamo duele, onda imamo šansu da dobijemo meč“, rekao je Gudelj.

Nacionalni tim pune dve decenije nije igrao na kontinentalnom šampionatu.

„Znam da sam uvek navijao za Srbiju i gledao na televiziji kada igramo. Ova utakmica je najvažnija iz dva razloga – jer je prva sledeća i jer može da nas odvede na Evropsko prvenstvo“.

Gudelj se ustalio u startnih 11 reprezentacije Srbije, u tandemu sa imenjakom Maksimovićem na sredini terena.

„Nema veze da li sam starter ili ne, osetio sam porevenje selektora od prvog dolaska i to je najvažnije. Naši igrači su u velikim klubovima, svi znaju šta nas čeka. Moramo da se držimo sebe i da odradimo ono što znamo da radimo. Žao nam je što nećemo imati navijače uz nas, daćemo sve od sebe da uskoro na terenu možemo sve to zajedno da proslavimo“, zaključio je Gudelj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram