Dinamo - AEK Foto:EPA-EFE/DANIEL KASAP

Emotivne reči

Dinamo je u Maksimiru izgubio 2:1 od AEK-a golom u 90. minutu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Hrvatski šampion moraće da traži preokret u revanšu, koji se u subotu igra u Atini. Dinamo je odigrao odlično prvo poluvreme i poveo fantastičnim golom Marka Bulata, ali je u drugom usledio veliki pad i preokret za Grke.

PROČITAJTE JOŠ

Grčki mediji danas slave pobedu AEK-a, a jedan od njih je i Giorgios Cakiris, koji je za Gazetu napisao komentar na meč, fokusirajući se na slavlje Galanopulosa na golu. Posle gola, fudbaler AEK-a je skinuo crni flor i okrenuo se ka Bad blu bojsima. Jasno je, gol je posvetio palom navijaču Mihalisu Kacurisu.

„Mihalise, brate, nadam se da partijaš gore na nebu. AEK je pobedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopulos slavio je ispred njihovih navijača tebi u čast sa visoko podignutom crnom trakom. Mihalis je postigao gol u njihovom domu, to boli više od ičeka. Slavilo je dete kluba, kao da je Bog sve posložio“ navodi se u tekstu.

„Svaki put kada gledam drugi gol pokušavam da zaustavim suze, ali ne mogu. Kretanje Kostasa, njegova reakcija na gol, sav naš bol..“, dodaje grčki novinar.

Isprozivao je Jorgos i navijače zagrebačkog kluba.

„Ovih dana proživljavamo neviđenu sramotu, pokušaje da se ukalja sećanje na Mihalisa. Tako nam je trebala ova pobeda, ovaj gol, ovo slavlje pred neonacistima u Zagrebu. Mihalise, slavi brate naš, slavi i primi izvinjenje za ovo što se dole dešava, za one koji ne poštuju uspomenu na tebe i okreću leđa nacistima Hrvatima i Grcima, Dinamu i Panatinaikosu“ zaključuje se u tekstu koji je izazvao ogromnu buru u hrvatskoj javnosti.

BONUS VIDEO ZAGREB: Fudbal u senci visokog rizika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare