Olimpijakos
Foto: EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Takmičenje u grčkom prvenstvu nastavlja se za vikend posle skoro tri meseca pauze zbog pandemije koronavirusa, a na programu je veliki derbi između PAOK-a i Olimpijakosa.

Neporaženi Olimpijakos u nedelju igra u Solunu protiv aktuelnog šampiona PAOK-a, na početku plej-ofa u kome će prvih šest ekipa iz regularnog dela odigrati 10 kola. Olimpijakos je prvi na tabeli sa 66 bodova, 14 više od PAOK-a, kome je oduzeto sedam bodova.

Novi format lige od 14 klubova čini se da je pojačao kvalitet, ekipe su postigle više golova u proseku i poseta je bila bolja, ali sada će se utakmice igrati bez publike.

PROČITAJTE JOŠ

„U Grčkoj je poznata strast prema fudbalu. Čak je sada i jača pošto svima nedostaje fudbal“, rekao je predsednik lige Minas Lisandru.

Veliko rivalstvo između PAOK-a i Olimpijakosa će se osim u dve utakmice u plej-ofu nastaviti i pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS).

Solunski klub se žalio na odluku Saveza o oduzimanju sedam bodova, pošto je utvrđeno da vlasnik PAOK-a ima vlasnički udeo i u Ksantiju, koji se takođe takmiči u prvoj ligi.

Tužbu protiv PAOK-a prvo je podneo Olimpijakos, koji se takođe žalio CAS. Olimpijakos traži da PAOK i Ksanti budu izbačeni iz lige. Ksantiju je oduzeto 12 bodova.

Pre kazne PAOK-u, Olimpijakos je imao sedam bodova više.

Grčka je pravovremeno reagovala na početku pandemije i nema mnogo zaraženih u odnosu na druge zemlje u Evropi.

„Znamo šta moramo da radimo“, rekao je Lisandru i dodao da bi navijači mogli da se vrate na stadione pre nego što se sezona završi, 19. ili 26. jula.

„Poslali smo plan nadležnima da ga procene, da li ćemo tokom druge faze ublažavanja restrikcija moći da dozvolimo navijačima ulazak na stadion. Verujem da imamo šansu za to“, dodao je Lisandru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar