Milorad Stajić; Foto FK Grafičar

Grafičar je u ovom zimskom prelaznom roku doveo Milorada Stajića, fudbalera koji je ponikao u Bazelu i prošao sve njegove selekcije, kao pojačanje u borbi za opstanak u Prvoj ligi Srbije.

Reč je o defanzivnom veznom igraču, juniorskom reprezentativcu Švajcarske rođenom 2002. godine, koji je bio velika želja sportskog sektora razvojnog tima Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

„Veoma sam zadovoljan novim klubom, stručni štab i svi saigrači su me sjajno prihvatili. Želim da napredujem i ovo je pravo mesto za to. San mi je da jednog dana zaigram na Marakani i radiću naporno da to ostvarim. Saigrači su sjajni, nije lako doći iz inostranstva i tek tako se prilagoditi, uvek će biti mnogo igrača, mnogo konkurencije, ali je ovde veoma zdrava i dobra priča, sa takvom konkurencijom samo možemo da budemo bolji“, prvi su Stajićevi utisci nakon potpisivanja ugovora sa Grafičarom.

Ekipa Marka Neđića tokom boravka u Antaliji odigrala je pet kontrolnih utakmica sa znatno starijim i iskusnijim ekipama, a Stajić je dobio dobru minutažu da se pokaže i ustali u startnoj postavi.

„Pripreme u Antaliji su odrađene na perfektan način, ekipa je naoštrena i spremna za svaki izazov. U Grafičaru se igra mnogo brži i jači fudbal i to je najveća razlika u odnosu na fudbala u Švajcarskoj, gde sam igrao. Mnogo je izazovnije i interesantnije ovde. Srećan sam što sam u ovom okruženju i što ću u ovakvom okruženju raditi i napredovati“.

Da od mladog Stajića, koga ugovor sa Grafičarom veže do juna 2024. godine, ima velika očekivanja, potvrdio je i sportski direktor kluba Dušan Anđelković.

Dušan Anđelković i Milorad Stajić; Foto FK Grafičar

„Grafičar uvek ima za cilj razvijanje Zvezdine dece i dovođenje mladih i talentovanih igrača kakav je i Milorad Stajić, jako smo srećni što je naš novi igrač. Dolazi iz odlične sredine i njegov odnos prema treningu videli smo u prvih deset minuta kada je došao. Odnos prema obavezama, sa saigračima, poštovanje trenera i njegovih zamisli, sve je to jako bitno za mladog igrača“, naveo je bivši fudbaler Crvene zvezde i internacionalac koji je dobar deo karijere proveo u Rusiji.

Anđelković je još jednom ponovio ciljeve kluba u predstojećoj polusezoni.

„Cilj je razvoj mladih igrača, ali i opstanak u Prvoj ligi Srbije. U nezavidnoj smo situaciji na tabeli, po mom mišljenju nezasluženo, jer smo mnogo utakmica odigrali dobro, ali ostali bez bodova. To su posledice neiskustva, ali ne bežimo od toga. Pojačali smo se i cilj je opstanak u ligi. Biće to veliki uspeh, a vidimo da su igrači Grafičara ostali u prvom timu Zvezde, naš nekadašnji fudbaler Marko Lazetić je prodat u Milan. To su sve veliki uspesi Zvezde i Grafičara“, naglasio je Anđelković.

Fudbaleri Grafičara prvi takmičarski susret u 2022. godini odigraće 26. februara na gostovanju Javoru u Ivanjici.

BONUS VIDEO Lalatović objasnio kako je doveo jedinog hrvatskog igrača u srpski fudbal

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar