Foto: Starsport

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić žali što njegov tim nije pobedio Slovacko.

Partizan je odigrao nerešeno u Češkoj, u prvom kolu grupe D u Ligi konferencija, 3:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su gubili u prvom poluvremenu sa 0:2, a od 23. minuta su igrali bez isključenog Kristijana Belića.

Nisu imali nijedan šut na gol rivala, ali su onda sve nadoknadili u drugom poluvremenu.

„Najavio sam na konferenciji da nas očekuje utakmica, kao klasična engleska. Sve te golove smo primali iz skoka i nismo reagovali kako treba. Drugo poluvreme je bilo bolje, žao mi je što momci nisu izdržali do kraja. Ovo može da se poredi s onom utakmicom Seltik – Partizan 5:4. Toliko je bila napeta atmosfera i na terenu i van njega, tako da žao mi je što nismo uzeli tri boda, ali momcima ne znam šta da kažem“, rekao je Petrić posle meča za Arenu sport.

Na konstataciju novinara da je to verovatno bilo najslabije prvo poluvreme Partizana, Petrić kaže da je bilo i slabijih, a onda je otkrio kako je pokrenuo igrače u poluvremenu kad su sve šanse bile protiv njih.

Foto: Starsport

„Dobro, bilo je i slabijih utakmica, pogotovo ova u Novom Sadu i Kragujevcu. Ne znam da kažem šta sam im rekao. Smirio sam ih, smirio sam ih potpuno da u datom trenutku urade ono što moraju. Moraju da čiste loptu, onako kako su radili u drugom poluvremenu. Nisam dizao paniku u svlačionici, nego sam ih smirio. Napravili smo možda neke nerezonske zamene gde je Patrik Andrade igrao s desne strane, s idejom da što više držimo loptu sa njim i Nathom. Uspeli smo i dali smo tri gola, ali mi je žao momaka što nisu uzeli tri boda“.

Petrić je odgovorio i na pitanje o crvenom kartonu za Belića, koji je delovao prestrogo u tom momentu.

„Pa da li je prenaglio ili nije to ne znam, treba da se pogleda snimak. Kristijan je temperamentan. Da li će on to tokom narednih utakmica i godina da izbaci, videćemo, ali takav je igrač, mada mora više da razmišlja. Kad bi izbacio tu agresivnost, više ne bi bio Kristijan. Glava mu je bila dole u svlačionici. Moj savet mu je da će imati još takvih utakmica i na njemu je da u datom trenutku razmisli kad treba da ide agresivno, a kada ne. Čestitke njemu za dve, tri utakmice pre večerašnje“, istakao je Petrić.

Partizan sledeću utakmicu igra protiv francuske Nice u Beogradu, sledećeg četvrtka od 21 sat.

BONUS VIDEO: Bufon trenira u Beogradu sa srpskim i hrvatskim asovima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar