Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Reditelj Gorčin Stojanović rekao je za "Probudi se" na Televiziji Nova S da ne sumnja u Dragana Stojkovića Piksija, koji bi zvanično trebalo da bude promovisan u selektora fudbalske reprezentacije srbije, ali da sumnja da li smo mi spremni da podržimo tu ideju.

PROČITAJTE JOŠ

„Rekao sam to po više osnova. Znam što nama treba Dragan Stojković Piksi. Kad kažem nama, mislima na nas kojima fudbal nije najvažnija sporedna stvar na svetu, nego jeste najvažnija. Ali mi nije jasno što mi njemu trebamo. Kada bude došao to će biti treći put da je on u srpskom fudbalu. Prvi put je bio kao igrač, drugi put kao neko ko se bavio savezom i klubom, dakle kao funkcioner, i sada trener. Po onome što ja znam on je dokazano dobar trener. Male su šanse da neko ko je pametan čovek, ko je bio dobar fudbaler, ne bude i dobar trener i da nema autoritet. I tu je ključno pitanje. Da li u ovoj zemlji bilo ko može da bude autoritet, u bilo kojoj oblasti, jer mi sumnjamo u sve. Ne sumnjamo jedino u paštetu. To jedemo. Ali sumnjamo u sve od vakcine do vlasti, doduše ni u vlast ne sumnjamo. Ne sumnjam ja u Piksija, ja sumnjam da li smo mi spremni i da li smo dorasli tome da nekoga podržimo i da to traje neko vreme, bez obzira na eventualni neuspeh“, rekao je Stojanović.

On je zatim pojasnio svoj stav.

„Mi imamo jednokratne selektore, a kada je bio Radomir Antić imali smo nekoga ko je napravio uspeh, a odmah posle toga je smenjen jer nekome nije odgovarao. Pošto Piksi zna šta znači biti funkcioner, a šta igrač, postavlja se pitanje šta ćemo mi njemu. Motiv je čist, sumnjam da je u pitanju novac. Ja sumnjam u nas. Sumnjam u sposobnost ovih što ih privode. Onaj ko je nesposoban bavi se zastrašivanjem ljudi ili ih menja kao pelene“.

Stojanović objašnjava da Piksi hrabro ulazi u selektorsku priču.

„Stojković je uzeo najvreliji krompir, zapravo on je stavio rukue u fritezu. Mi smo imali sutuaciju da je Slavoljub Muslin odveo ekipu na Svetsko prvenstvo, a da je tamo nije vodio. Mislim da je to nezabeleženo u istoriji. To stvarno neko mora da bude pervertiranog uma da to uradi. Može i to da se desi, ali da dovedu čoveka koji ima neverovatne uspehe, a oni dovedu početnika, koji se, vidimo, ni kasnije nije proslavio kao trener. Zato bi trebalo da daju ostavke, zbog neuspeha, zato što ne znaju da rade svoj posao“.

Imao je Stojanović šta da kaže i o Slaviši Kokezi, predsedniku FSS, koji je u nedelju bio na informativnom razgovoru u policiji zbog nefudbalskih stvari.

„Savez radi jako loše. Savez koji tako često menja selektore i neprestano proizvodi neuspehe, u njemu je ostavaka normalna zato što ne umete to da radite, zato što vam ne ide. A sve ovo što je policijski deo do te mere mi se gadi da ne bih o time ni da razgovaram. Ostavka je minimum ljudske obaveze“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare