Foto: Printscreen X / FK Partizan

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su u subotu 172. večiti derbi završen 2:2.

Bez obzira na to što je reč o najboljoj utakmici dva najveća rivala poslednjih godina, iza nje je bilo žalbi jednih i drugih na situacije koje vide kao sporne.

PROČITAJTE JOŠ:

Navijači Partizana su se žalili na isključenje Ksandera Severine i na dužinu sudijske nadoknade, mogli su da se žale i na činjenicu da In Bom Hvang nije dobio crveni karton, dok su navijači Zvezde odgovarali žalbama da njihovom timu nisu svirana dva penala.

Jednu od diskutabilnih situacija iz Partizana su podelili na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Iks (nekadašnji Tviter).

Reč je o akciji kod pogotka Šerifa Endiajea za 2:2 u 67. minutu susreta. Endiajeu je lopta poletela iz kornera od Hvanga, on ju je udario i smestio u mrežu veoma raspoloženog Aleksandra Jovanovića.

„Gol rukom u 172. večitom derbiju“, napisali su iz Partizana, mada nije baš lako sa sigurnošću utvrditi da li je zaista ruka, ili možda rame.

Evidentno je da Endiaje nije samo glavom loptu poslao u gol Jovanovića i Partizana i da bi precizno moglo da se kaže potrebni su ili bolja rezolucija ili više kamera.

Uroš Spajić je u 44. minutu doveo Zvezdu u vođstvo, izjednačio je Mateus Saldanja u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, pa je onda Aldo Kalulu preokrenuo u 49. minutu, da bi Endiaje postavio konačan rezultat u 67. minutu.

Partizan je posle derbija ostao u prednosti u odnosu na Zvezdu, jer crno-beli imaju 60, a crveno-beli 59 bodova na tabeli Superlige.

BONUS VIDEO: Ajaks vs Fortuna, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare