Zvezda kaznila Gobeljića zbog skidanja šortsa u derbiju
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Marko Gobeljić, fudbaler Crvene zvezde, biće kažnjen zbog skandala na finalu Kupa.

On je osvajanje duple krune proslavio tako što je skinuo šorts ispred Vladimira Stojkovića, koji je dan ranije izjavio „silujte me ako ne osvojimo Kup“.

PROČITAJTE JOŠ

Kontroverzna izjava je donela još kontroverzniju proslavu, što je umalo izazvalo tuču na stadionu Crvene zvezde.

Pored Gobeljića, skandalozno se poneo i Gelor Kanga, koji se hvatao za međunožje, Nikola Krstović je „zakuvao“ provocirajući Stojkovića, a Dejan Stanković je uputio javno izvinjenje i usput održao govor igračima ispred severne tribine, traživši od njih da „zatvore usta, prime medalju i ponašaju se gospodski“.

Kaznu je najavio Mitar Mrkela, sportski direktor kluba.

„Fudbalski klub Crvena zvezda želi da se izvini javnosti zbog ponašanja našeg fudbalera, Marka Gobeljića posle meča finala Kupa Srbije koji smo osvojili. Mi smo klub koji je uvek i svuda prepoznatljiv po džentlmenskom ponašanju  nikada nećemo tolerisati ovakve ispade. Marko je I sam svestan greške koju je napravio i kaje se zbog nje. Crvena zvezda će kazniti Marka Gobeljića u skladu sa klupskim pravilnikom i nadamo se da ovaj incident neće poremtiti zadovoljstvo naših navijača koji posle 14 godina ponovo imaju priliku da uživaju u osvojenoj duploj kruni“, izjavio je Mrkela.

Sam Gobeljić oglasio se za klupski sajt, ali bez reči o svom potezu.

„Želeo bih pre svega da se zahvalim saigračima, stručnom štabu i klubu na izvarednom uspehu. Jedna fenomenalna godina, ostavili smo srce na terenu, pokazali smo da smo najbolji u Srbiji. Doneli smo duplu krunu posle duže vremena i zbog toga sam zaista presrećan“, istakao je Gobeljić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare